Hlavní obsah

Kvůli navigaci už 15 náklaďáků narazilo do stejného domu

BODFARI, VELKÁ BRITÁNIE

Amanda Sandlandová (45) žije v Británii ve skutečném domě hrůzy. Bojí se už jen posadit v obývacím pokoji na gauč a dívat se na televizi. Jen čeká, kdy jí do domu už po šestnácté narazí náklaďák. Může za to satelitní navigace, která ukazuje úzkou venkovskou cestu plnou prudkých zatáček jako výhodnou zkratku.

Článek

Už 15 řidičů nákladních vozů, kteří se systémem dali navést, však nabouralo do Amandina domu. Poničili zdivo, zařízení, omítku a nechali za sebou - kromě vyděšené majitelky nemovitosti - i ohromné účty za opravy.

Jak uvádí list The Sun, Amandina dcera Jemma (18) to po poslední "návštěvě" náklaďáku, který vjel do domu jen kousek od její ložnice, nevydržela a odstěhovala se.

"Je to velmi stresující a traumatické. Náklaďák najel do domu tak blízko ložnice mé dcery, že ji pochopitelně strašně vyděsil. Pár náklaďáků také ujelo pryč z místa nehody, takže jsem opravy musela hradit z vlastního pojištění. Takže teď platím ohromné zálohy," říká paní Sandlandová.

Tahle silnička prostě není pro náklaďáky

Nová statistika ukázala, že více než třetina řidičů v okolí je satelitním systémem naváděna, aby úzkou cestičku využili jako zkratku. Poprvé narazil nákladní vůz do Amandina domu před 19 lety, ale s moderní technologií se četnost nárazů velmi zvýšila.

"Tahle silnička prostě není pro náklaďáky, ale řidičům hlavní vinu nedávám. Oni většinou opravdu nevědí, jak úzká tahle cesta vlastně je. Prostě se jen řídí radami navigačního systému," dodává nešťastná majitelka domu. Město Bodfari je vzdáleno 30 km vzdušnou čarou od Liverpoolu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám