Hlavní obsah

Škrlová: na ulici jsem žila i se zpěvákem Bohušem Matušem

Právo, Novinky, ČTK, pno, pko, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Zajímavou vizitku vystavily znalkyně u pondělního soudu v případu týraných chlapců v Kuřimi Barboře Škrlové. Znalkyně překvapila soudní síň informací, že Škrlová podle svých slov údajně při svém životě na ulici v mládí pobývala i se zpěvákem Bohušem Matušem. Zároveň nevyloučily variantu, že právě Škrlová mohla být tajemným 'doktorem' či psát některé vzkazy pro Kláru Mauerovou.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Barbora Škrlová u brněnského krajského soudu

Článek

Podle jedné ze znalkyň měla Škrlová těžké dětství. Matka hodně pila a podle Škrlové se o ni moc nestarala. Škrlová prý také bydlela na ulici. "Dokonce i se zpěvákem Bohušem Matušem,“ řekla znalkyni Škrlová s tím, že prý se zpěvákem přespávala asi měsíc v zahradní chatce.

Škrlové matka se přelíčení účastnila, výpověď znalkyně ale komentovala a soudce ji proto po několika upozorněních nechal vykázat ze síně.

Znalkyně podotýkají, že výpovědi Škrlové jsou často nevěrohodné a rozcházejí se. Škrlová se podle nich dokázala chovat jako dítě, za něž se vydávala, ale i jako dospělá osoba.

Bohuš Matušfoto: Právo/Lukáš Táborský

"Jsou známy případy nazvané syndrom Jekylla a Hyda, kdy má pacient více osobností a neví o nich. Škrlová ale vystupovala vědomě a účelově v roli dítěte a dospělého. Není tak submisivní, jak se prezentuje. Sektářská ideologie se prezentuje jako jeden z motivů jednání,“ řekla v pondělí znalkyně na adresu Škrlové.

Podle znalkyň navíc existuje pravděpodobnost, že Škrlová mohla být tajemným 'doktorem' nebo psát některé vzkazy pro Kláru Mauerovou, která se o ni starala jako o dívku Annu.

Rozpory ve výpovědi Škrlové

Podle znalkyň podávala Škrlová různým lidem v různé době různé informace. Sama tvrdí, že je obětí týrání stejně jako chlapci Ondřej a Jakub. Podstupovala prý takzvané terapie, při kterých byla mučena a znásilňována. Podle lékařské dokumentace je ale panna. Při sexuologickém vyšetření reagovala pozitivně na sadomasochistické hrátky s převleky.

Nejasnosti jsou i kolem dalších jejích tvrzení. Tvrdí, že má výpadky paměti a nepamatuje si třeba, že byla na operaci kvůli zmenšení prsou. Znalec nevyloučil, že si Škrlová mohla řadu jizev na svém těle způsobit sama. Jizvy po pálení cigaretou na těle Škrlové nenašel.

Operována byla pravděpodobně proto, že se několik let vydávala za nezletilou dívku. zřejmě si nechala zmenšit ňadra. Roli Anny, dívky zneužívané a mučené v Norsku, zřejmě vymyslela Kateřina Mauerová, teta týraných chlapců. Podle pondělních výpovědí znalkyň je ale nepravděpodobné, že se na tom sama Škrlová aktivně nepodílela.

Pravděpodobně právě Kateřina Mauerová zmanipulovala ostatní trýznitele dětí. Matka dětí Klára Mauerová, ale i Barbora, o kterou se Klára dlouhou dobu pravidelně starala, byly na Kateřině Mauerové závislé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám