Hlavní obsah

VIDEO: Na 6000 technařů se sjelo do Andělky na Liberecku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VIŠŇOVÁ (LIBERECKO)

Vyznavači techna z celého Česka i ze zahraničí mířili v pátek do osady Andělka u Višňové na Frýdlantsku, kde je nahlášená na soukromém pozemku technoparty pod názvem Ravin’ Non Stop On Top. Dle odhadů policie se na čtyřdenní festival sjelo již na 6000 účastníků. Akce zatím probíhá klidně, policisté zkontrolovali zhruba 180 automobilů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Policie v osadě Andělka u Višňové řeší především dopravní přestupky technařů. Ilustrační fotografie.

Článek

Většina účastníků party přijela podle Suchánkové automobily, na vyhrazených plochách jich stojí kolem 650. Jen malá část lidí využila vlaků, které České dráhy o víkendu právě kvůli technoparty posílily. Vlaky z Liberce do Višňové doprovázeli policisté z oddělení doprovodů vlaků.

V celé oblasti i na příjezdových trasách jsou desítky policistů. "Při kontrolách zjistili 15 přestupků v dopravě, kdy 11 z nich řešili blokově v částce 11 000 korun, jeden z řidičů nadýchal při kontrole 0,35 promile alkoholu," řekla Suchánková.

:. Technařů se na akci mělo sejít na šest tisíc.foto: Právo/Barbora Silná

Dva z kontrolovaných řidičů byli obviněni z trestného činu, protože k řízení vozu neměli oprávnění. Policisté také objevili automobil, který byl krátce před tím ukraden ve Vratislavicích. "Policejní hlídka, která prováděla kontrolu zhruba sto metrů před Višňovou, zpozorovala vozidlo, které zastavilo a začalo couvat," popsala situaci mluvčí.

Řidič sjel podle ní s autem do příkopu a utekl. "Případ bude ale zřejmě objasněn, ve voze totiž zůstal batoh, v němž byl i občanský průkaz a věci zřejmě patřily muži, který utekl," Suchánková.

Druhá technoparty se konat nebude

Začátek byl avizován na páteční večer a konec na úterní ráno. Původně ale měla už ve čtvrtek začít ještě jedna soukromá technoparty o několik kilometrů dál v Albrechticích na Frýdlantsku. Tu ale nakonec zrušili.

:. Na technaře dohlíží desítky policistů.foto: Právo/Barbora Silná

„Ukázalo se totiž, že mají sice pronajatý pozemek a povolení od majitele, ale neměli povolení od ostatních majitelů pozemků, přes které by se museli pohybovat,“ vysvětlil Právu starosta Frýdlantu v Čechách, kam byly obě technoparty nahlášeny, Dan Ramzer (ODS).

Technoparty v Andělce není jedinou podobnou akcí v kraji. V Malé Skále na Jablonecku začal v pátek oblíbený hudební festival Benátská noc, na kterém organizátoři očekávají kolem 16 000 lidí. Na mezinárodní silnici E65 z Turnova do Harrachova je kvůli tomu výrazně omezen provoz, automobily návštěvníků totiž parkují podél komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám