Hlavní obsah

Rozkvetlá terasa

Novinky, časopis Chatař a chalupář

S příchodem teplejších dnů rozšíříme obytný prostor o terasu, dvorek či zahradu. Chybět by tu samozřejmě neměly květiny, které navodí tu správnou letní atmosféru.

Článek

Na terase a zahradě relaxujeme, můžeme tu snídat, vychutnat si odpolední kávu. Pohodu umocní hrnkové rostliny, vsazené do klasických terakotových květináčů, pestrých kovových obalů, proutěných i méně tradičních barevných plastových košíků.

Vybírat nemusíme jen z klasických balkónových rostlin, sáhnout můžeme i po pokojových rostlinách jako bramboříku, begónii či kalanchoi, které jsou dostupné téměř po celý rok a které dokážou velmi dlouho kvést.

Od května můžeme ven umístit bramboříky (Cyclamen) ze série Super, které jsou k dostání právě na jaře a v létě. Zálivka má být střídmá. Množstvím barevných květů potěší begónie (Begonia x elatior). K dostání je po celý rok a také téměř po celý rok kvete. Vyžaduje světlé místo, ale bez přímého slunce, a střídmou zálivku.

Populární díky bohatství květů je kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana). Je možné vybrat si z miniaturních kalanchoí nebo z větších exemplářů. Působí velmi pěkně ve skupinkách. Vyhovuje jí slunečné místo a v létě mírná zálivka. Drobná violka ostruhatá (Viola cornuta) je sice převážně jarní květinou, ale pokud nebude stát na přímém slunci, pokvete celé měsíce.

Brambořík, begónie a kalanchoe v něžné růžové a v pletených nádobách dávají stolování romantický ráz.

Reklama

Související články

Kuchyně na zahradě

Léto je tady a s ním i chvíle relaxace na zahradě. Příjemné posezení s rodinou či přáteli si v posledních letech ovšem stále častěji zpestřujeme přípravou...

Rozkvetlá severní okna

Ne všichni mají to štěstí, že jejich okna jsou otočena k jihu a západu. Ale i severní okna mohou zdobit bohaté květy.

Výběr článků

Načítám