Hlavní obsah

Gang motorkářů v Ostravě zaútočil za jízdy na auto a zranil řidiče

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Jako v motorkářské scéně z akčního filmu si musel ve středu pozdě odpoledne připadat řidič osobního vozu Opel Kadet v Místecké ulici v Ostravě. Jeho samotného i automobil si totiž vyhlédl tříčlenný gang motorkářů, kteří na muže zaútočili.

Článek

Řidič předjížděl po osmnácté hodině další automobil, když ho začal nebezpečně předjíždět motorkář na červeném motocyklu bez značek. Trojice motorkářů pak vůz zablokovala u průmyslové zóny.

“Pak zřejmě následovala demoliční chvilka. Dva motorkáři měli u vozu rozbít skleněnou výplň okna, poškodit čelní okno a urazit zpětné zrcátko,” řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Podle policie pak trojice na muže zaútočila a opakovaně ho udeřila pěstmi do obličeje. Nešťastnému řidiči pak trojice násilníků sebrala klíče od vozu a neodpustila si další výhružky.

“Zraněný muž byl převezen do nemocnice. Motorky byly červené a žluté barvy, u třetí není barva známá. Motorkáři na sobě měli trička a kraťasy. Policisté žádají občany, kteří by mohli k události podat svědectví, aby se obrátili na linku 158,” doplnila mluvčí.

Policisté případ vyšetřují pro trestné činy omezování osobní svobody, poškozování cizí věci, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a krádež.

Podobný případ na stejném místě 

Velmi podobný scénář zažili motoristé v té samé ulici o několik hodin dříve. Při vzájemném běžném předjíždění dvou automobilů se mezi vozy náhle objevili dva motorkáři a začal podobný, jen těžko uvěřitelný, riskantní motoristický rej.

Jednoho z řidičů se pak rozhodli zbrzdit, tomu nepomohlo ani troubení. Druhý řidič reagoval na jejich šílenou jízdu verbálním dotazem k motorkářům, ti však svůj atak zaměřili na něj a i jeho se snažili úplně zastavit.

„U čerpací stanice vytlačili řidiče vozu mimo silnici do odbočovacího pruhu, kam se dostal až přes obrubník. Srážce se vyhnul až strhnutím řízení k benzínce. Tam chtěl řidič vozu přivolat policisty, mezi tím mu ale jeden motorkář rozbil sklo u auta,“ řekla k druhému incidentu mluvčí policie.

Registrační značky ani typ motorek policisté nezjistili. První motorka má červeno-modro-bílou barvu, druhá tmavě modrou metalízu. Řidiči motorek byli oděni do kožených bund, jedna černé barvy a druhá bunda modré barvy. Ostravští policisté věc prověřují pro trestný čin poškozování cizí věci a i v tomto případě žádají veřejnost o pomoc.  

Reklama

Výběr článků

Načítám