Článek
I když je olympiáda až v říjnu, musí se devět juniorů pravidelně scházet a secvičovat všechny postupy. Někdy se prý u toho i pořádně pohádají.
„Jídlo se neustále vyvíjí. Junioři si vymysleli, z čeho ho připraví, když jsme s ním začínali, nedalo se to moc jíst. Teď už mohou hosté ochutnat, jak jsme jednotlivé chuti vyladili,“ říká kapitán týmu Dušan Jakubec, který jeden z tréninků pořádal v neděli v pražské restauraci WoW.
:. Výtvory jsou nejen chutné, ale lahodí i oku. Foto: Miroslav Sova
Podávala se kombinace zauzeného hřbetu pyrenejského prasátka a ve vakuu vařeného bůčku z divočáka pod bylinkovou krustou s plněnou palačinkou na mandlovém pyré, konfitovanou zeleninou, houbovým ragú a plněným tempurovaným cherry rajčátkem.
Kluci - jejich věk nesmí na soutěži překročit čtyřiadvacet let - ukázali, že umí nejen vařit, našli si i čas na několik žertíků. Svým trenérům Věře a Martinovi Slezákovým naservírovali úhledné hamburgery s párky - až po chvíli přinesli připravené porce pyrenejského prasátka - kapitánovi týmu zase šermovali nebezpečně blízko nabroušenými noži u jeho auta