Hlavní obsah

Čínský vepř přežil v troskách po zemětřesení 36 dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Zatímco u lidí uvězněných v troskách naděje na přežití již po pár dnech prudce klesá, stopadesátikilový vepř z čínské provincie S'-čchuan v sutinách dokázal vegetovat 36 dní. Živil se uhlím a dešťovou vodou, která mu do štěrbiny v hromadě cihel a kamení stékala. Přežití tak dlouhého období v troskách považují teď tamní obyvatelé za zázrak a symbol skutečné vůle k životu.

Článek

Před zemětřesením z něj byl pěkně vypasený vepřík, po vytažení z trosek ale už jen hubeňour, jakého u jeho druhu moc nevídáme.

„Bez ohledu na to, jak tlusté to prase je, nemohlo by bez vody a jídla žít déle než pět dní,“ uvedl tamní veterinář. Prase podle médií ze S'-čchuanu přežilo díky komůrce, která pod troskami jeho chlívku vznikla. Protože se nemohlo moc hýbat, úbytek na váze byl pozvolný.

Díky prudkým dešťům zase netrpěl dehydratací a požíral k tomu dřevěné uhlí padající z trosek.

„Nevypadal moc jako prase, když jej zachránili. Byl hubený jako koza,“ uvedla státní tisková agentura Nová Čína.

Vepře si koupil kurátor Muzea Ťien-čchuan, který ho pojmenoval Ču Ťien-čchiang (silný vepř). Prase teď bude hýčkáno a chovatel mu umožní dožít se přirozené smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám