Hlavní obsah

Toyota bude prodávat auta, která lze nabíjet doma ze zásuvky

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Toyota Motor hodlá za dva roky prodávat nová hybridní auta, která bude možné nabíjet přímo doma ze zásuvky. Ekologické vozy mají totiž využívat lithium-iontové baterie. Na jejich výrobu se příští rok zaměří Matsushita Electric Industrial.

Článek

Speciální baterie do vozů se již v současnosti využívají v laptopech, jak uvedla agentura AP. Jejich hlavní výhodou je malá velikost a větší výdrž, než jakou mají nikl-hydridové baterie využívané v hybridních autech.

Hybridní auta jsou ekologickou alternativou současných benzínových a naftových vozů. Japonská automobilka patří mezi přední světové výrobce hybridů. Toyota plánuje, že po roce 2010 by mohla ročně prodávat až jeden milión hybridních aut ročně. Zatím jich prodala zhruba jeden a půl miliónu.

Na vývoji nových vozů pracuje i Honda. Ta již před několika dny oznámila, že příští rok vstoupí do prodeje její nový hybridní vůz. Automobilka se bude snažit, aby se jeho cena pohybovala v přepočtu kolem 310 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám