Hlavní obsah

Tisíce pijanů uspořádaly v londýnském metru "párty na rozloučenou"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Provoz londýnského metra narušily v sobotu tisíce pijanů, kteří na nástupištích a ve vlakových soupravách uspořádali nepovolenou "párty na rozloučenou". Reagovali tak na skutečnost, že od neděle je veškerá konzumace alkoholu v městské hromadné dopravě v Londýně zakázána, a poslední květnový den, především noc na neděli, využili k uspořádání nebývale velkého mejdanu v podzemí.

Článek

"Na okružní lince metra se objevily problémy, provoz na Circle Line musel být zastaven," uvedl mluvčí dopravní policie podle agentury AFP.

Pozvánky na rozlučkový večírek v metru se rychle rozšířily po internetu a uposlechlo jich hodně Londýňanů. V některých stanicích, například Liverpool Street a Baker Street, se shromáždilo přes 2000 lidí, jiní slavili v jedoucích soupravách. I v dalších stanicích bylo za chvíli těsno. Někteří lidé pod vlivem alkoholu padali z nástupišť na koleje. Mnoho opilců se v přeplněných vagonech pozvracelo, napsala agentura DPA.

Kvůli nebezpečné situaci v důsledku návalu muselo být dočasně uzavřeno šest stanic metra. Policie zadržela 17 lidí za násilnosti poté, co nálada začala stoupat a docházelo ke rvačkám.

"Bylo to jako v době dopravní špičky, ale mnohem zábavnější," popsal mejdanovou tlačenici v metru pětadvacetiletý počítačový programátor David Mudkips. "Měl jsem zpocená podpaží jiných přímo u obličeje, ale nevadilo to, protože jsem nasával," dodal.

Zákaz alkoholu ve všech prostředcích městské hromadné dopravy je prvním rozhodnutím nového londýnského starosty Borise Johnsona po jeho nástupu do úřadu. Toto opatření sliboval již ve své předvolební kampani v rámci boje za snížení drobné kriminality a asociálního chování.
Zákon od neděle zakazuje alkohol v MHD nejen konzumovat, ale i "převážet v otevřených lahvích či jiných nádobách". Vozit tak Londýňané smějí v prostředcích městské dopravy jen zapečetěné (uzavřené) lahve tak, jak se prodávají v obchodech

.

Reklama

Výběr článků

Načítám