Hlavní obsah

Kasparovovi dal šach létající penis

Novinky, jky, Novinky, metro.co.uk
MOSKVA

Máte v plánu narušit nějaké politické setkání? Asi těžko vymyslíte něco originálnějšího než prokremelští aktivisté na posledním setkání odpůrců současného Kremlu. Do místnosti totiž vletěl dálkově ovládaný obrovský plastový penis s vrtulkou a připomínal tak malou bizarní helikoptéru. Informoval o tom britský deník Metro.

Článek

Sraz odpůrců Kremlu pořádaný známým Putinovým odpůrcem a šachovým šampiónem Garry Kasparovem doslova oněměl, když do místnosti vletěl velký penis připevněný na vrtuli. Aktivisté se tak zřejmě snažili dát najevo, co si o odpůrcích Kremlu myslí.

Přístroj chvíli létal místností, než se ho povedlo jednomu z bezpečnostních pracovníků zneškodnit. Na srazu odpůrců Kremlu se sešlo přibližně 500 odpůrců stávající ruské vlády.

Ruské opoziční skupiny se v Moskvě před čtrnácti dny pokusily vyjádřit svůj nesouhlas se středeční inaugurací nového ruského prezidenta Dmitrije Medveděva. Jeho zvolení je protikremelskou opozicí pokládáno za výsledek manipulací současného prezidenta Vladimira Putina a jeho okolí.

Disidentské akce organizuje většinou právě hnutí Jiné Rusko spojené s Kasparovem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám