Hlavní obsah

V Německu porodil úředně muž dítě už před deseti lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Americká média několik posledních týdnů žijí senzací transsexuála Thomase Beatieho. Ten ačkoli je úředně mužem, rozhodl se počít dítě a o svém těhotenství veřejně promluvit. Jeho tělo je totiž biologicky stále ženské. Jenže britský Sunday Express teď přišel s novým článkem, v němž tvrdí, že prvním úředně mužem, který porodil dítě, byl před deseti lety jistý Němec.

Článek

Manažer německé společnosti, jemuž v článku britského deníku říkají Dylan, porodil před deseti lety dceru Joannu – její jméno bylo pro potřeby publikace rovněž změněno. Transsexuál Dylan se narodil jako žena. V době početí byl úředně již mužem, ale jeho tělo mělo ještě stále funkční ženské pohlavní orgány schopné plodit děti.

„Studoval jsem doktorát, když jsem otěhotněl a když jsem svému profesorovi řekl, že budu mít dítě, on mi na odpověděl, že ho nezajímají žádné detaily o stavu mé přítelkyně. Ale když jsem mu tedy vysvětlil, že jsem to já, kdo je těhotný, zůstal úplně němý. Být těhotný bylo šílené. Neexistoval žádný podobný případ muže, který by to přede mnou udělal,“ vypráví v článku Dylan.

Matka z něj chtěla hezkou holčičku

Narodil se jako nejstarší ze tří sester, ale odmalička nenáviděl vše, co bylo dívčí. Nejhorší pro něj pak byly snahy konzervativní matky učinit z něj hezkou holčičku. „Řekl jsem svým přátelům, že jsem kluk, ale rodiče mi tvrdili, že jsem dívka. Když mi bylo patnáct, začal jsem nosit oblečení svého otce,“ vyprávěl německý transsexuál.

Těhotenství se podařilo ve chvíli, kdy Dylan potkal dvě klíčové osoby – homosexuálního kamaráda toužícího po dítěti a lékaře ochotného provést umělou inseminaci.

„Těhotenství nebylo problém. Věděl jsem, že to bude trvat jen krátkou dobu. V mém těle ale byla spousta hormonů, které mi ve skutečnosti pomáhaly utvrdit pocity, že jsem muž,“ tvrdí otec i matka v jedné osobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám