Hlavní obsah

Počasí jako na houpačce: sobota bude deštivá, neděle slunečná

Páteční ranní mlhy naznačily, že víkendové počasí nebude krásně slunečné. V pátek přes den bude oblačnost, k večeru se ale zatáhne a většina soboty proprší. Počasí by se mělo zlepšit v neděli. Jasno ale vydrží jen jeden den.

Článek

"V sobotu čekáme déšť nebo přeháňky, ojediněle se může objevit i bouřka," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Teploty by měly být ráno poměrně vysoké, čtyři až osm stupňů. Odpoledne se ale teploty v porovnání s ránem zvýší jen mírně - na devět až 13 stupňů. Jen na jižní Moravě by to mohlo být až 16 stupňů.

"V neděli se rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu, přinese polojasno, oblačno po ránu budou opět mlhy," řekla Honsová. Ranní teploty budou opět mezi čtyřmi až osmi stupni, přes den stoupnou na 14 až 18 stupňů.

Příští týden se opět zatáhne a ochladí

V pondělí ale přijde další změna, opět se zatáhne a začne pršet. Teploty ale vydrží poměrně vysoko, mezi 15 až 19 stupni. V úterý se už k zatažené obloze navíc ochladí, teploty zase spadnou na 9 až 13 stupňů.

Na konci příštího týdne by se oblačnost měla protrhat a teploty budou opět stoupat. "Příští víkend se snad dočkáme hezkého počasí,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám