Hlavní obsah

Miluju mít peníze a být hvězda, říká zpěvák Good Charlotte

Právo, Šárka Hellerová

Miluju mít peníze, miluju hrát koncerty, být v kapele a být rocková hvězda. A děkuju za to každému fanouškovi, jelikož oni nás tam dostali, říká Joel Madden, zpěvák skupiny Good Charlotte, v rozhovoru pro Právo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Joel Madden nechtěl mluvit o Paris Hiltonové, milence svého bratra.

Článek

Jste dnes velmi slavná kapela, ale při nedělní návštěvě Prahy jste se pohybovali bez bodyguardů. Chodíte bez nich běžně?

Když jsme prorazili, tak jsme chvíli měli ochranku. Pak jsem si ale uvědomil, že to není třeba. Nedostávám se do situací, které by pro nás byly nebezpečné. Já si nechci příznivce držet od těla, jsem na ně hodný. Když potřebuju odejít, tak jim to řeknu, ale nechci, aby je odháněl někdo cizí. Připadá mi to neuctivé.

Historie praví, že jste se s bratrem Benjim rozhodli založit kapelu poté, co jste zhlédli koncert Beastie Boys. Je pro vás jejich hudba stále inspirující?

A jak. Zrovna včera jsme je poslouchali v autobuse. Nebylo by možné, abychom dělali třináct let hudbu a nemilovali jiné kapely. Je to něco, co nás inspiruje. Přejeme si, aby se nám také podařilo nahrát něco tak cool.

Mám rád My Chemical Romance, Fall Out Boy, The Kooks, Kaiser Chiefs i Green Day. To je má nejoblíbenější kapela.

Jednou jste řekli, že už nemůžete do svých písní vkládat vzdor a zlobu, když jste šťastní lidé. Lze pak stále s vaší hudbou spojovat slovo punk?

Já nikdy naší hudbě neříkal punk. Nevím, kdo nás takhle zařadil první, ale já to nebyl. Myslím, že Billy Joel to řekl přesně: Všechno je to rock’n’roll. Asi jsme punkem ovlivněni, ale neuvažujeme tak. To, o čem zpíváme, myslíme vážně.

Možná proto nás takhle zaškatulkovali. Naše poslední album Good Morning Revival mi přijde nejrockovější ze všech. Co já vím, třeba brzy budu zase nazlobený.

Prorazili jste s písní Lifestyles of Rich and Famous (Životní styl tlustých a slavných). Poznáváte v současné době tu píseň ve svém životě?

Když se dnes pohybuju v těchto kruzích, vidím, že někteří lidé v Hollywoodu se opravdu litují za to, v jaké jsou pozici. Já beru úspěch i peníze. Miluju je a myslím to vážně víc než kdy předtím, protože nikdy nezapomenu na to, odkud jsem přišel.

Miluju mít peníze, miluju hrát koncerty, být v kapele a být rocková hvězda. A děkuju za to každému fanouškovi, jelikož oni nás tam dostali. Teď pro mě ta píseň znamená víc než kdykoli předtím. Ale asi bych mohl trochu změnit text, aby to bylo opravdovější.

Jak byste ho změnil?

To bych se musel zamyslet, koho z Hollywoodu nemůžu vystát.

Podporujete organizaci PETA. Co vás vede k ochraně zvířecích práv?

Oni to trochu zveličují. Jednou jsme pro ně něco dělali a oni to od té doby pořád proklamují. Nicméně je to dobrá organizace. Co se týká zvířat, nemám rád kožichy, ale maso jím. Mám pitbulla, jmenuje se Easy. Je ale doma, není příznivec letadel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám