Hlavní obsah

Nejdivnější knihou roku je návod, jak odkopnout partnera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Svépomocný návod Když ho chcete zahnat od sebe, držte nohy u sebe ((If You Want Closure in Your Relationship, Start With Your Legs) vyhrál cenu za nejpodivnější knižní titul udělovanou každoročně britským časopisem Bookseller.

Článek

Na druhém místě se s 20 procenty hlasů umístila kniha Mučila mě pygmejská královna lásky (I was Tortured By the Pygmy Love Queen), která pojednává o fiktivních dobrodružstvích pilota druhé světové války nuceného seskočit padákem do džungle.

Podle zástupce vydavatele časopisu Joela Ricketta je název vítězné knihy tak výstižný, že ji vlastně není nutné již ani číst. Kniha přitom bojovala s tituly jako Sýrové problémy vyřešeny (Cheese Problems Solved), Jak napsat Jak napsat knihu (How to Write a How to Write Book) či provokativním Jsou ženy lidé? A jiné mezinárodní dialogy (Are Women Human? And Other International Dialogues).

Naději na celkové vítězství má sborník o myších bez srsti

Každoroční soutěž odstartoval Bookseller v roce 1978 na frankfurtském knižním veletrhu, kdy si vítězství připsalo dílo Jednání druhého mezinárodního sympozia o myších bez srsti (Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice). Od té doby se do síně slávy dostaly knihy jako Kuřecí štěstí (Joy of Chickens - 1980), Teorie o podélném přetáčení (The Theory of Lengthwise Rolling - 1983), Návod k bezpečnému lesbickému sadomasochismu (Lesbian Sadomasochism Safety Manual - 1990), Život s bláznivou zadnicí (Living with Crazy Buttocks - 2002) a Prověřte si svého koně pomocí bomby (Bombproof Your Horse - 2004).

Organizátoři hlasování hodlají také vyhlásit soutěž o absolutně nejlepší titul za celé třicetileté období. Podle Ricketta má největší šanci vedle "holých myší" další favorit, a to Potěšení ze sexu: kapesní vydání (Joy of Sex: Pocket Edition), který se dostal na první příčku v roce 1997.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám