Hlavní obsah

V Liberci někdo utopil poloslepého psa v jezírku

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Staršího, poloslepého psa přivázaného k pneumatice hodil někdo minulý týden do jezírka nedaleko libereckého letiště. Mrtvého psa našly děti, které jeho tělo vylovily a přivolaly pomoc. Zvíře už ale bylo dávno mrtvé. Podle odborníků trvalo dlouho než se pes v poměrně mělké vodě nakonec utopil.

Článek

„Musel zřejmě hodně dlouho bojovat o život, protože nedopadl nijak hluboko a určitě sváděl marný boj o život,“ řekla Právu šéfka libereckého centra pro zvířata v nouzi při ZOO Liberec Ivana Hancvenclová. Starší kříženec navíc nebyl pracovníkům útulku neznámý a znají i jeho majitele.

„Vzhledem k okolnostem a závažnosti tohoto činu jsme věc předali k prošetření policii. Pokud by se policii podařilo pachatele odhalit, hrozí mu za týrání zvířat až dva roky odnětí svobody,“ konstatovala Hancvenclová.

Případy, kdy lidé nechtějí své čtyřnohé miláčky a snaží se je udat do útulku, nejsou podle šéfky centra nijak ojedinělé.

„Nepřijímáme zvířata od majitelů. Buď je odkážeme na soukromá zařízení, nebo jim vyvěsíme inzerát. V horším případě najdeme pejska ráno uvázaného tady u nás u brány,“ podotkla Hancvenclová. Takto otřesný případ utýrání psa, ale tady podle ní už dlouho neviděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám