Hlavní obsah

Český horolezec se těžce zranil v Tatrách

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STARÝ SMOKOVEC

Český horolezec se ve středu odpoledne těžce zranil při výstupu v oblasti Žeruchových věží ve Vysokých Tatrách. Při lezení spadl ze stěny. Horští záchranáři ho ošetřili přímo na místě a transportovali ho do Starého Smokovce.

Článek

Jak Novinkám potvrdil mluvčí Letecké záchranné služby Pavol Svetoň, nehodu ohlásila česká horolezkyně, která společně se zraněným lezla na stěnu. Po jeho pádu slanila pod stěnu a zjistila, že je v bezvědomí a krvácí. Následně sestoupila na Chatu u Zeleného plesa, odkud zavolala pomoc.

"Náš vrtulník okamžitě vzlétl, ale kvůli špatnému počasí musel záchranáře vysadit na chatě a musel se vrátit na letiště," uvedl Svetoň.

Druhá skupina záchranářů vyrazila na pomoc na sněžných skútrech. Po příchodu na místo poskytli zraněnému českému horolezci první pomoc.

Po zafixování do vakuové matrace zraněného transportovali nejdříve na chatu a potom do údolí, kde ho přeložili do sanitky. Jeho stav je stabilizovaný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám