Hlavní obsah

Francouze šokovala brutální bitka dívčích gangů

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzští policisté považovali výjezd ke rvačce v Chelles na problémovém východním pařížském předměstí za rutinní záležitost. I ti nejzkušenější z nich zůstali ale po příjezdu na místo jako omráčení: u autobusové zastávky proti sobě s noži a holemi bojovaly dívky ve věku 14 až 17 let.

Článek

„Měly nože, šroubováky, hole a slzný plyn a vážně po sobě šly. Muselo jich tam být tak sto, některé jen přihlížely,“ řekla policistka, která se výjezdu tento měsíc účastnila.

Podle britského deníku The Times jsou dívky obyčejnými teenagery vyrůstajícími v etnicky různorodém prostředí, kde se násilí stalo normou. S jednou z nich, která se účastnila střetu v Chelles, reportéři listu mluvili. Šestnáctiletá Awa patří ke gangu z Meaux, jenž se střetl se skupinou ze 40 kilometrů vzdáleného města Noisiel.  

„Začalo to tím, že se jedna z těch holek začala motat kolem kluků v Meaux. Volaly jsme jí a vzkázaly, ať toho nechá. Nevzala to dobře a řekla, že nám přijde s kamarádkama ukázat. Tak jsme se střetly.“

První pěstní bitka nic nevyřešila, a tak se skupiny sešly ještě jednou, tentokrát se zbraněmi.

Při policejním zásahu bylo osm z nich zatčeno a okamžitě se rozpoutala společenská debata o nezletilých slečnách napodobujících brutální chování jejich mužských protějšků - trendu, který zaznamenaly i statistiky, podle nichž  za posledních šest let vzrostla ve Francii kriminalita žen o 140 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám