Hlavní obsah

Slovenský poslanec se zaměstnal jako řidič autobusu

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Neobvyklé zálibě se věnuje poslanec slovenského parlamentu Ján Kovarčík (56). Stal se řidičem autobusu městské hromadné dopravy ve svém rodném městě Nitra. Jak informuje agentura SITA vydělané peníze věnuje Domovu sociálních služeb v obci Klasov. Jezdit začal loni před Vánocemi a smlouvu se Slovenskou autobusovou dopravou (SAD) Nitra podepsal i na rok 2008.

Článek

"Zmíněnému Domovu sociálních služeb pomáhám pravidelně. Letos jsem se rozhodl pro osobnější vklad a spojil jsem příjemné s užitečným," uvedl poslanec Mečiarovy Lidové strany HZDS. První peníze vydělané za volantem autobusu odevzdal domovu na Štědrý den.

Řidičák na autobus si Kovarčík pořídil v roce 1973, kdy pracoval jako instruktor v autoškole. Před rokem 1989 pracoval za volantem autobusu jako brigádník. "Řízení je pro mně relax. Když jsem pracoval v různých sportovních klubech, řídil jsem zájezdové autobusy a vezl jsem sportovce," dodal.

Podle vedení SAD Nitra nemá poslanec žádné úlevy. Musel absolvovat psychologické testy, zdravotní vyšetření a zácvik pod dohledem zkušeného řidiče. Smlouva se SAD mu umožňuje řídit autobus 40 hodin měsíčně. "Někteří cestující mě poznali a dávali si podepisovat jízdenky," uvedl.

Je zřejmé, že poslanec Kovarčík nejezdí s autobusem pro peníze. Příjem slovenského poslance činí s různými příplatky asi 100 tisíc korun měsíčně.

Reklama

Výběr článků

Načítám