Hlavní obsah

Do světa Second Life mají namířeno i zástupci VŠ fakult

Novinky, Scio
PRAHA

Představitelé čtyř fakult se odhodlali k neobvyklému experimentu. Den otevřených dveří uspořádají ve virtuálním světě Second Life. Národohospodářská fakulta VŠE se bude jako historicky první česká vysokoškolská instituce prezentovat ve virtuálním světě již tento pátek.

Článek

Second Life je 3D virtuální svět, který od svého vzniku explozivně roste a dnes je obydlen zhruba dvanácti miliony obyvatel. Second Life je nejen zajímavá, tvůrčí a sociálně sbližující zábava, ale také příležitost pro všechny obchodníky, designery a programátory. Dává jim možnost využít svůj talent, seberealizovat se, splnit si své sny a navíc svoje schopnosti prodat. Za jeden den je zde možné postavit budovu nebo navrhnout automobil a ještě ten večer jej prodat prvním zákazníkům.

V průběhu prvního čtvrtletí letošního roku se na den otevřených dveří v Second Life chystá i Fakulta pedagogická ZČU v Plzni, Fakulta sociálních studií MU v Brně či Filozofická fakulta UP v Olomouci. Dny otevřených dveří jsou společnou aktivitou fakult a společností Scio a BENETA.cz.

Jako první se v Bohemii uvede Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické, jejíž členové často působí v roli poradců v otázkách hospodářské politiky, ať už v orgánech veřejné správy nebo v soukromém sektoru. Jako externisté na Národohospodářské fakulty VŠE působí významní odborníci spojující znalost teorie i praxe, například současný prezident Václav Klaus.

Den otevřených dveří všech zúčastněných fakult proběhne na pódiu umístěném na Starém náměstí v Bohemii. Zástupci fakult představí zájemcům informace ohledně možností studia i přijímacích zkoušek. Akce tedy bude připomínat klasický den otevřených dveří z reálného světa. Účastníci také budou moci prostřednictvím svého avatara pokládat otázky představitelům vedení fakult a zástupcům z řad studentů.

Den otevřených dveří Národohospodářské fakulty VŠE proběhne v pátek 18. ledna od 16 hodin. Adresa dne otevřených dveří je http://slurl.com/secondlife/Czechoslovakia/65/202/23.

Kliknutím na odkaz se spustí vaše instalace Second Life a budete teleportování přímo na náměstí Bohemie. Pokud ještě nejste v Second Life registrování, doporučujeme prostudovat sekci Kde začít na www.secondlife.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Studium na druhé straně zeměkoule

Austrálii navštíví každý rok 180 tisíc studentů z více než 80 zemí světa. Z České republiky a ze Slovenska se vydává k protinožcům každoročně okolo dvou tisíc...

Výběr článků

Načítám