Hlavní obsah

Policista udeřil řidiče pěstí

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SUŠICE

Policisté z místního oddělení v Sušici vyšetřují svého pražského kolegu, který coby řidič neudržel nervy na uzdě a napadl jiného řidiče. K incidentu došlo v sobotu v Dlouhé Vsi na Klatovsku.

Článek

Mladý strážmistr sloužící v Praze 5 ve vozidle vypůjčeném od svého otce při průjezdu obcí předjel jiný automobil, zablokoval jej a řidiče z něho pěstí udeřil do obličeje. Pomoc zavolal spolujezdec napadeného řidiče. Pořádek musela zjednat až přivolaná policejní hlídka.

Co bylo příčinou policistova zkratu? Podle jeho slov jej řidič z Přerova, který na vleku převážel nepojízdný automobil, vědomě ohrožoval při předjížděcím manévru. Proto ho přinutil zastavit, aby mu vyčinil ne jako policista, ale jako civilní osoba.

„Případ jsme kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití. Napadený řidič si u lékaře stěžoval, že vidí rozmazaně na levé oko. Policista zase tvrdí, že má problémy s kolenem, jak do něho řidič při výměně názorů šťouchl,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Psycholog: policista by se měl umět lépe ovládat

Podle osloveného psychologa je takový zkrat u policisty nebezpečný.

„Trpí nedostatkem sebeovládání. Nedokážu si představit, jak by asi jednal ve vypjaté situaci ve službě a měl u sebe služební zbraň. Právě policista by měl potlačovat svoje emoce,“ reagoval na případ klatovský psycholog Karel Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám