Hlavní obsah

Slovenský premiér pobouřil homosexuály

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že jeho země řeší podstatně důležitější témata, než registrované partnerství homosexuálů. Toto vyjádření vyvolalo kritiku aktivistů za práva homosexuálů a občanská iniciativa Inakosť upozornila, že Ficova slova jsou v rozporu s ideály evropských socialistů.

Foto: Jan Koller , ČTK

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

"Problematika registrovaného partnerství je slovenské veřejnosti uměle vštěpovaná. Pochybuji, že se toto téma někdy dostane na jednání vlády. Mě víc zajímá, jak zvládnou mladé rodiny a starší lidé vstup do eurozóny," uvedl Fico.

Július Kolenič z občanské iniciativy Inakosť zdůraznil, že agenda homosexuálních partnerství je pro sociálnědemokratické strany standardním tématem. Připomněl premiérovi, že jeho strana Smer - sociální demokracie se snaží o návrat do Strany evropských socialistů. "Evropští socialisté aktivně bojují za práva homosexuálů a prosazují přijímání zákonů, které umožňují uzavírat registrovaná partnerství," uvedl Kolenič.

Ficův koaliční partner předseda Slovenské národní strany Ján Slota je známý svými urážlivými výroky na adresu homosexuálů. Jeho strana se ostře staví proti registrovanému partnerství.

Reklama

Výběr článků

Načítám