Hlavní obsah

Opilý řidič pohřebního vozu řídil se 3,58 promilemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD ORLICÍ

Opilého řidiče pohřebního vozu odhalili ve středu policisté v Ústí nad Orlicí. Šestačtyřicetiletý muž právě vezl mrtvé tělo k pitvě do Orlickoústecké nemocnice se 3,58 promilemi. Informoval o tom Pavel Ešpandr z orlickoústecké policie.

Článek

"Podle vyjádření soudních lékařů je to již hodnota na hranici otravy alkoholem," uvedl Ešpandr. Policisté řidiči na místě vzali řidičský průkaz a zakázali mu pokračovat v jízdě. Za alkohol za volantem mu hrozí trestní stíhání.

Opilí motoristé letos v Pardubickém kraji zavinili 408 dopravních nehod. U obce Valy na Pardubicku srazil muž s 1,43 promile alkoholu v krvi 11. dubna cyklistku a z místa nehody ujel. Žena zraněním na místě podlehla. Ještě více než v Ústí nad Orlicí naměřili policisté v květnu 2005 řidiči v Heřmanově Městci na Chrudimsku, který narazil se svým vozem do sloupu benzinové stanice a po nehodě zůstal ležet na vozovce. Zkouška mu prokázala v krvi 3,6 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám