Hlavní obsah

První fotografie Fordu Focus RS

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford Focus RS bude. Už je to zcela jisté, protože Ford sám uvedl první fotografii vozu, který začne být prodáván v polovině příštího roku.

Foto: Ford, Novinky

Ford Focus RS

Článek

Je to asi šest měsíců, co se pro zahraniční časopisy dušovali dva představitelé Fordu, že nové ST nebude. Mezi přívrženci vozu to vyvolalo velké pobouření, ale ti, kdo do automobilismu vidí trochu víc, ti jen mávli rukou a čekali až do dnešních dnů.

Je totiž dost nepravděpodobné, že by Ford nechal zahálet jméno RS, když je tak úspěšná. Neprodávají se sice statisíce kusů vozů se znakem RS, ale právě tito zákazníci jsou základem pro fankluby fordu po celém světě.

Nový Ford Focus RS bude vycházet z faceliftované verze, která byla představená na frankfurtském autosalonu. Automobil by měl vypadat mnohem dravěji než doposud a také jeho technika bude o něco lepší. V současné době se pod kapotou schovává pětiválcový přeplňovaný motor původem od Volva. Ten nabízí výkon 166 kW (225 koní). Podle zatím nepotvrzených informací by se nově měl vyšplhat až na 280 koní, tedy 206 kW.

Na přední nápravě by pak měl pracovat nový sportovní diferenciál s omezenou svorností, změněny by měly být také zkrutné stabilizátory a tlumiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám