Hlavní obsah

Výpadek proudu zastavil vlaky v Praze a okolí

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, pno

Na železnici v metropoli a okolí se v neděli dopoledne zastavily vlaky. Důvodem byl výpadek proudu na zabezpečení velkých stanic v Praze. Některé spoje zaznamenaly zdržení až dvě hodiny. Situace už by se měla dostávat do normálu.

Článek

Provoz na nejdůležitějších stanicích v Praze se zastavil. Důvodem byl zkrat na kabelu vysokého napětí, jenž zabezpečuje napájení zabezpečovacích zařízení klíčových stanic v metropoli,“ řekl Novinkám mluvčí Českých drah Ondřej Kubala .Výpadek byl na Vítkově a zkrat vyřadil z činnosti i zabezpečovací zařízení na velkých stanicích, takže nepomohlo náhradní napájení. Výpadek zastavil všechny vlaky v Praze a okolí. Některé spoje nabraly až dvouhodinové zpoždění, se kterým nakonec dojedou až do cílové stanice.

V odpoledních hodinách kolem půl druhé se situace zlepšila, dodávku proudu se podařilo obnovit a vlaky se začaly vracet k pravidelných časům. Problémy se začaly projevovat od deseti hodin, kdy se na důležitých železničních tepnách v metropoli začala rozsvěcet červená světla. Postupně semafory zastavily vlaky ve Vršovicích, Malešicích, v Libni i směrem na Hlavní nádraží.

České dráhy shodou okolností právě v neděli začaly jezdit podle nových jízdních řádů. Mluvčí drah upozornil, že výpadek dopravy nemá se zavedením nových řádů žádnou spojitost.

Reklama

Výběr článků

Načítám