Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: bubnovat do Chebu, do Sychrova na čokoládovou bitvu

Novinky, Klára Fischleinová

Následující víkend se nese ve znamení muzejních nocí. Kromě nich se nabízejí také sportovní aktivity v přírodě nebo zaměstnání mozku mezi hlavolamy. Celodenní zábava čeká na nejmenší i v Chebu nebo v Blansku.

Foto: Petr Janiš , Právo

Bambiriáda se letos koná už poněkolikáté. Baví se na ní děti i rodiče.

Článek
Praha

Hurá do pohádkového lesa

V sobotu od 9.00 se bude na Praze 4 soutěžit, hrát, kouzlit i střílet lukem. Středisko Ostříž pro děti umístilo dopolední program do ulice Nad Lesním divadlem, odpolední na roh ulic Vzdušná a V Zahradní čtvrti. Součástí programu budou i sokolníci. Více čtěte zde.

Celodenní májové oslavy

V sobotu po obědě se na pražské Klamovce, v parku u klubu Klamovka, uskuteční první ročník Tradičních lidových májí. Organizátoři mysleli při přípravě programu na děti i dospělé. Malí účastníci si budou moci vyrobit masky do májového průvodu nebo vyhrát drobné ceny v soutěžích rozvíjejících postřeh, paměť a motoriku. S rodiči se pak mohou zapojit do průvodu, který půjde po 15.00 Prahou 5. Na večer je naplánované kácení májky, zapálení ohně a taneční zábava. Vstup na akci je zdarma.

Středočeský kraj

Hlavolamy všude kolem

Regionální muzeum Mělník se rozhodlo trénovat dětské hlavičky, než začnou dlouhé letní prázdniny. Výstava, trvající do posledního červnového dne, je nazvaná Jen si hlavu lámej. Expozice je plná interaktivních her, úkolů i hlavolamů. Některé panely zapůjčil oblíbený liberecký IQpark. Více čtěte zde.

Svištění na bruslích

V areálu Městského stadiónu Sletiště v Kladně se v sobotu uskuteční 8. ročník závodů na in-line bruslích. Zapojit se mohou sportovci všech věkových kategorií. Na děti čeká po závodu za odměnu diplom a plyšová hračka. Ceny dostanou i dospělí účastníci závodu. Startuje se v 15.30.

Jihočeský kraj

Dílničky a dárky

Sobotní 5. ročník Mariánské poutě na zámku Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí pobaví děti řemeslnými dílničkami, zadanými úkoly, za jejichž splnění dostanou dárky, nebo také rytířským turnajem. Dorazí také kejklíři. Bohatý program začne v 10.00 a skončí okolo 20.00. Podrobnější informace najdete zde.

Plzeňský kraj

Den jen pro děti

Nedělní odpoledne vyplní tradiční sportovní akce plná soutěží, her a odměn. Dětský den bude zahájen ve 14.00 oblíbenými závody v Pramenní ulici v Plzni. Malí účastníci se tu mohou těšit také na divadelní představení.

Karlovarský kraj

Hrátkobraní v Chebu

Chebský Průmyslový park znovu chystá zábavný den pro rodiny s dětmi. Tentokrát proběhne v sobotu od 10.00 do 16.00. Po celou dobu mohou děti, klidně společně s rodiči, navštívit pohádkové městečko parku Tři věže s naučnými stezkami a odměnami. Od 11.30 proběhnou indiánské radovánky, ve 13.00 začne zumba na čerstvém vzduchu a o hodinu později bubnování se šamanem. V průběhu celého dne si děti budou moci nechat namalovat obličej, aby se podobaly třeba svému oblíbenému zvířátku.

Ústecký kraj

Muzeum ve světle hvězd

Netradičně si návštěvníci budou moci prohlédnout Oblastní muzeum v Chomutově. To v sobotu v 17.00 zahájí výstavu Napoleonika 2013. Na vernisáž postupně naváže Muzejní noc. Chlapce nejspíše zaujme ukázka vojenského ležení ze začátku 19. století. Ta proběhne od 18.00 do 22.00. Součástí bude také ukázka dobových výzbrojí. Více o programu najdete zde.

Liberecký kraj

Čokoláda jako munice

Do parku zámku Sychrov zavítají o víkendu kromě návštěvníků také pohádkové bytosti. Dvoudenní program se začátkem v 9.00 si užijí díky hrám a soutěžím především děti. Zajímavou podívanou pro diváky všech věkových kategorií bude jistě čokoládová bitva. Informace o vstupném čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Putování s Honzou

Postava Honzy vystupuje v bezpočtu českých pohádek. V sobotu od 13.00 do 15.00 by si děti neměly nechat ujít akci Pohádkový les aneb Putování s Českým Honzou. Koná se v České Skalici a na konci trasy děti čeká odměna i skákací hrad. Více informací hledejte zde.

Pardubický kraj

Kouzelná školka na cestách

Dětmi milovaná Majda z pořadu Kouzelná školka zavítá tento víkend kromě dalších měst také do Vysokého Mýta, konkrétně do Šemberova divadla. Tam vystoupí se vtipnou postavičkou Františka od 15.00. Více čtěte zde.

Procházka při dechovce

Pokud se chcete o víkendu „provětrat“ a zároveň svým dětem připomenout české tradice, vyrazte ven. Májový průvod půjde obcemi Vítanov a Stan. Kráčet se bude od 13.00 od Kulturního domu ve Stanu za zvuku dechovky. Po návratu zpět začne slavnost, na níž vystoupí děti s čísly horáckých tanců i ochotníci ve veselých scénkách. Samozřejmě nebude chybět ani porážení májky. Veškeré informace naleznete zde.

Vysočina

Zpátky v čase za rytíři

Slavnosti žirovnického jednorožce přenesou účastníky až do krutých časů středověku, kdy rytíři v těžkém brnění urputně bojovali o přežití a vítězství. Akce začne v sobotu v 10.00 na zámku Žirovnice, který vytvoří dokonale autentické prostředí pro dobová hudební vystoupení, rytířské či šermířské souboje. Více informací čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Zábava od rána až do večera

Na hradě Veveří se v sobotu mezi 10.00 a 21.00 uskuteční program plný soutěží, řemesel, historických nástrojů i ohně. Na závěr dne totiž organizátoři naplánovali speciální ohňové vystoupení. Všechny informace najdete zde.

Veselá bambiriáda

V zámeckém parku v Blansku se rodiny mohou v pátek mezi 9.00 a 17.00 i v sobotu od 9.00 do 16.00 těšit na pestrý program plný her, zábavy a dětských atrakcí. Akce nese název Bambiriáda a koná se také v řadě dalších českých měst. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Na zámek za šaškem a na koncert

Kromě toho, že si můžete přijet prohlédnout interiér zámku Plumlov, se vám v sobotu na tomto malebném místě nabízí také speciální událost. Od 14.00 se budou moci děti pobavit u show šaška Vikyho, večer od 20.00 zahraje pro dospělé návštěvníky kapela Katapult Revival. Vše o akci naleznete zde.

Zlínský kraj

Veselé kácení

U Karlovského muzea v neděli od 14.00 začne ve Velkých Karlovicích slavnost spojená s kácením májky. V průběhu odpoledne zahraje cimbálová muzika, zatančí tanečníci a nouze nebude ani o občerstvení. Více informací hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Noční Ostrava

V rámci akce Ostravská muzejní noc zavítají návštěvníci na dlouhou řadu míst, která si pro ně na sobotní večer připravila speciální program. Jedním z těchto stanovišť je například ostravské Divadlo loutek. To zahraje hned několik představení v různých časech. Vše o události najdete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám