Hlavní obsah

V ostravské zoo návštěvníci nahlédnou pod ruce záchranářům

Novinky, Klára Fischleinová

Středa 8. května se v zoologické zahradě v Ostravě ponese ve znamení zdravotnické osvěty. Ta tu proběhne už poněkolikáté ve spolupráci s Oblastním spolkem Českého červeného kříže. Záchranáři návštěvníky poučí o první pomoci a ukáží jim speciální vybavení, které pomáhá zachraňovat lidské životy.

Foto: Archiv Zoo Ostrava

Klasickou prohlídku ostravské zoo si ve středu návštěvníci mohou zpestřit praktickou zdravotnickou osvětou.

Článek

Šanci zdokonalit schopnost poskytnutí první pomoci dostanou ve středu návštěvníci ostravské zoologické zahrady od dopolední 11. hodiny až do 16:00. Trénink proběhne pod dohledem profesionálních zdravotníků. Turisté nepřijdou samozřejmě ani o procházku mezi jednotlivými zvířecími výběhy.

Kdo už si na školní zdravotnickou osvětu příliš nepamatuje, může si zásady první pomoci osvěžit společně s vyzkoušením zafixování zlomeniny a dalšího ošetření zraněného. Zvídaví návštěvníci zoo ve středu nahlédnou také do vozu záchranné služby a zblízka prozkoumají důležité zdravotnické nástroje.

Kdy a za kolik do ostravské zoo

Od dubna do srpna je brána ostravské zoologické zahrady otevřena veřejnosti denně od 9:00 do 19:00. Dospělé vyjde vstupné v letní sezóně na 110 korun, za děti od tří do patnácti let zaplatí 70 korun.

Ti, kteří se do akce budou mít zájem zapojit opravdu aktivně, si mohou na místě nechat změřit tlak či množství cukru v krvi. Malým návštěvníkům pak udělají největší radost dárečky v podobně reflexních náramků a omalovánek. Jak jinak než s tematikou bezpečnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám