Hlavní obsah

Kam v lednu? Za exotikou! Ceny exotických zájezdů padají i o desítky tisíc korun

Leden přeje exotickým dovoleným. A stejně jako v letních měsících číhají tisíce Čechů na last minute slevy u „běžných“ pobytových zájezdů, mohou teď číhat na slevy u zájezdů do exotiky. Sezóna charterů je v plném proudu a v každém letadle zbude pár volných míst, která jsou následně k mání levněji i o několik desítek tisíc korun.

Foto: ESO travel

Dominikánská republika patří ke třem nejoblíbenějším exotickým destinacím.

Článek

Podle nedávného průzkumu pojišťovny ERV jezdí pravidelně na exotickou dovolenou do Asie nebo do Karibiku jen tři Češi ze sta. Každý desátý pak v průzkumu uvedl, že za exotikou vyrazí alespoň občas, jednou za pár let. Pětasedmdesát procent dotazovaných se potom shodlo na tom, že hlavním důvodem, proč dávají přednost letní dovolené a blízkým destinacím, jsou peníze – exotickou zimní dovolenou u moře si prostě nemohou dovolit.

A právě těm přeje nabídka cestovních kanceláří na začátku roku. Pokud má člověk štěstí při hledání a je schopný a ochotný odletět během několika málo dní, může exotickou dovolenou pořídit za cenu jen o málo vyšší než u běžného pobytového zájezdu do blízkých destinací.

A kam tedy vyrazit, kam se nejvíce jezdí?

Thajsko je jednou z nejoblíbenějších destinací

Šetnáct milionů turistů – tolik jich na přelomu roku dorazilo do thajského Bangkoku a udělalo z něj vůbec nejoblíbenějších exotickou destinaci na světě. A Thajsko táhne i Čechy – společně s Dominikánskou republikou a Kubou patří do trojice nejoblíbenějších míst.

Foto: archiv autora

Thajsko se dá v lednu pořídit levněji. A podívat se můžete i na slavné souostroví Phi Phi.

A je to logické – ve chvíli, kdy čtete tyto řádky, je v Bangkoku s velkou pravděpodobností jasno a teplota atakuje 34 stupňů Celsia. A podobně tady bude celý leden, kdy tu vrcholí hlavní sezóna, která vypukla před Vánocemi.

Za teplem prostřednictvím článků:

Čtrnáctidenní zájezd do Thajska, kdy člověk prožije dvě noci v Bangkoku a pak šest nocí v Pattaye a následně na ostrově Ko Samet, je teď k mání o zhruba 15 tisíc korun levněji než obvykle. A protože už thajská strana od předloňského roku nevyžaduje po Češích víza, může člověk opravdu vyrazit téměř okamžitě.

Do Varadera – na Kubánskou riviéru

Mezi Čechy je oblíbená i Kuba, kam se nejčastěji jezdí na takzvanou Kubánskou riviéru, tedy na pláže v okolí letoviska Varadero. Jejich celková délka je zhruba 20 kilometrů a téměř všude je vstup do vody velmi pozvolný, a tudíž opravdu příjemný. Ideální místo jak pro opalování a lenošení, tak pro vodní sporty.

Foto: ESO travel

Kubánské Varadero je nejslavnější letovisko Kuby.

Hotelů jsou tu desítky – od těch nejjednodušších, dvojhvězdičkových, kde na člověka čeká jednoduché ubytování a snídaně, po nejluxusnější, kde za noc utratíte několik tisíc, ale zase se o vás královsky postarají – all inclusive, masáže, lázeňské procedury, kurzy salsy, španělštiny, potápění... A markantní jsou u těchto hotelů i last minute slevy, které jsou občas třeba i 24 tisíc korun.

Mimo Varadera se pak na Kubě těší stále větší popularitě ostrůvky při pobřeží hlavního ostrova, jejichž hlavní výhodou a bohatstvím jsou téměř nedotčené pláže, klid a soukromí. Patří mezi ně třeba ostrůvek Cayo Santa Maria u severního pobřeží Kuby. První resort tu vznikl až v roce 2001 a dodnes je na zhruba třináctikilometrovém úseku pláží turistů jen minimum.

Dominikánská republika – pláže jako z katalogu!

Slevy okolo 10 tisíc korun na osobu jsou běžné i u další karibské destinace – Dominikánské republiky. Sem se nejčastěji jezdí do letoviska Punta Cana, karibského srdce kvalitního golfu, kde si na své na nádherných plážích přijdou i ti, kteří golfu příliš neholdují.

V Dominikáně prý mají nejkrásnější pláže světa. Přečtěte si o nich! Jak vypadají pláže v Dominikánské republice? Jako kýč z katalogu. Podívejte se! 

Foto: ESO travel

Dominikánská republika – to je například živá Punta Cana nebo klidnější Juan Dolio.

Klidnější a menší je potom letovisko Juan Dolio, které cestovatelé označují za ideální výchozí bod pro poznávání Dominikánské republiky. Kromě toho jsou tu velmi dobré podmínky pro potápění, korálové útesy tady mnohdy leží jen kousek od pláží – což s sebou nese i nutnost brát si do vody obuv, aby koupání neskončilo nepříjemným pořezáním o korály.

Pláže v Dominikáně jsou prý nejkrásnější na světě – tvrdí to dokonce i organizace UNESCO – a jednou z těchto téměř katalogových pláží je Guayacanes – s bílým pískem, průzračnou vodou a palmami, které jsou skloněné tak, že na ně člověk může bez problémů vylézt a vytvořit pořádně kýčovitou fotku. I sem můžete v lednu vyrazit.

Inzertní sdělení: Tipy na lednové last minute zájezdy!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky last minute zájezdů:

Vydejte se do nejslavnějšího letoviska Karibiku! V kubánském Varaderu simůžete vybrat z ohromného množství hotelů – od levných a jednoduchých po luxusní. A na většinu z nich vám v lednu dáme slevu!

Odleťte do Afriky za bezkonkurenční cenu! Máme pro vás zpáteční letenku na Zanzibar nebo do Keni za méně než 10 tisíc korun! Ideální pro nezávislé cestovatele, kteří chtějí poznávat, cestovat a nevázat se na cestovní kancelář!

Užijte si dovolenou na nejkrásnějších plážích světa, konkrétně v dominikánském letovisku Juan Dolio. Doprodáváme poslední místa a vy je můžete mít za super cenu! Podívejte se na naši nabídku!

Čtěte dále:

Přečtěte si také o cestě vlakem do Tibetu, o městě duchů Goldfield nebo o nejlepších svatebních lokalitách. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Jezdíte na last minute dovolenou?
Ano, téměř každý rok v létě.
19,7 %
Ano, jednou za pár let nabídku využijeme.
26,3 %
Ano, a nejen v létě.
11,3 %
Ne, na last minute dovolenou nejezdíme.
42,7 %
Celkem hlasovalo 335 čtenářů.

Do Afriky!

Kromě asijských a karibských destinací získávají na popularitě i africké resorty. A nemáme teď na mysli sever Afriky a resorty v Egyptě či Tunisku.

V posledních letech se často létá do Keni, nebo na Zanzibar, do zemí, kde vyrostly na krásných plážích luxusní resorty, které si v ničem nezadají s těmi v Thajsku nebo na Kubě.

O Zanzibaru se hovoří jako o ostrově koření, který je tavícím kotlíkem mnoha kultur. Otrokářská minulost, koloniální památky a krásy hlavního města lákají dobrodruhy, krásné pláže s ideálními podmínky pro potápění potom požitkáře.

Leží tu i hotely pro nejnáročnější klienty, kde člověku dopřejí třeba masáž na malém soukromém ostrůvku. Tady si ale připravte více než třicet tisíc, za které se dá v last minute nabídce pořídit „průměrný“ pobytový zájezd na Zanzibaru.

O Keni, jako o netradiční plážové destinaci jsme potom psali v článku Opalování v divočině: Jaká je plážová dovolená v Keni? Překvapivě luxusní

Související články

Výběr článků

Načítám