Hlavní obsah

Beskydy lze poznávat i přes pivo

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pivní stezku zahrnující návštěvu čtrnácti pivovarů či minipivovarů nabízí nově turistická oblast Beskydy. Stezka má 686 kilometrů, milovníci piva mohou díky ní ochutnat různorodé pivní chutě, od těch klasických až po ovocné či medové pivo.

Foto: Turistická oblast Beskydy-Valašsko

Na jednotlivé pivovary na stezce upozorňují originální poutače.

Článek

Beskydská pivní stezka nabízí pětadvacet tras o délce od čtyř do 48 kilometrů.

„Můžete je absolvovat na kole i pěšky a spojit cestování po Beskydech se zážitkovou gastronomií a nahlédnutím do alchymie sládků. Pamatujeme i na ubytování, aby nejrůznější pivní speciály mohli ochutnávat také cyklisté či motoristé,“ poukázala Monika Konvičná, ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Beskydy-Valašsko. Stezka ale nenabízí jenom zastavení v pivovarech.

Českému sládkovi pivo nic neříkalo, zlom přišel ve škole

Muži

Lidé na ní mohou například navštívit ráj dřevěných soch, historii kloboučnictví a dům generála Laudona v Novém Jičíně, žerotínský zámek, Štramberk, unikátní chráněné peřeje v Ostravici, Muzeum Sigmunda Freuda v Příboře, lišku Bystroušku na Hukvaldech, cyrilometodějská poutní místa, baziliku ve Frýdku-Místku, zříceniny hradů, rozhledny i romantické vyhlídky.

„Nejde nám o to, aby lidé jen putovali mezi pivovary, ale chceme je upozornit na místa v okolí, která stojí rozhodně za vidění,“ vysvětlila Konvičná s tím, že v samotných pivovarech jsou připraveny exkurze a prohlídky.

Neprodané pivo našlo nové využití, do kanálu nemusí

Muži

Na všech zastaveních na pivní stezce mohou turisté ochutnat z více než stovky druhů piv. Některé pivovary navíc lákají i na zajímavosti. Například Kozlovický minipivovar se chlubí folklorní tradicí a zázemím starého fojtství s budovou z roku 1822.

Pivovar Koníček z Vojkovic zase upozorňuje na získaná ocenění sládků i konzumentů a Beskydský pivovárek z Ostravice nabízí polotmavý ležák Zbuj, který odkazuje na slavného zbojníka Ondráše, a novinku nazvanou Tetřev hlušec. Z jeho prodeje je koruna z každého půllitru určena na podporu ohroženého ptáka a jeho zahnízdění v Beskydech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám