Hlavní obsah

Zamrzlý vodopád se stal centrem ledové říše

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima a mráz dokážou vykouzlit divy. Důkazem toho je mimo jiné i zamrzlý vodopád v anglickém národním parku Peak District. Vzniklé tvary jsou hotovým uměleckým dílem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Velké Británii zamrzl třicetimetrový vodopádVideo: fstoppress, Newsflare.com

 
Článek

Uprostřed zasněžené krajiny národního parku Peak District v anglickém hrabství Derbyshire tento týden mrazy zformovaly obří ledovou stěnu s tisíci špičatých rampouchů. Zamrznul tam třicetimetrový vodopád Kinder Downfall ležící na říčce River Kinder.

Will Flanagan, který se vydal zamrzlý třicetimetrový vodopád prozkoumat z bezprostřední blízkosti, uvedl, že se jednalo o jednu z nejextrémnějších procházek, které kdy podnikl. Protože k obřím rampouchům i masivnímu ledovému povrchu měl respekt, na vodopádu se dlouho nezdržel.

Národní park Peak District je hojně navštěvovaným místem, zavítají tam milióny výletníků ročně. Mimo jiné je oblíbený i proto, že je turistům přístupný celoročně. Navíc se jedná o nejstarší národní park ve Velké Británii, založen byl v roce 1951.

Reklama

Výběr článků

Načítám