Hlavní obsah

Hrad Wernberg

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný světový úkaz: dvouhvězdičková kuchyně a výjimečný hotel v prostorách romantického hradu.

Foto: Burg Wernberg

Vítejte na hradu Wernberg

Článek

Exkluzivní hotel, zážitková kuchyně Thomase Kellermanna, ověnčená 2 hvězdami, a historický hrad v jednom balení? V Bavorsku je to možné na hradě Wernberg. Leží v srdci regionu Horní Falc, dostupný je nejen z bavorských měst, ale dostanete se k němu velmi pohodlně i z Prahy.

Foto: Burg Wernberg

Na cestování je vždy nejpříjemnější, když vás v cíli cesty čeká odměna – ať je to kulinářský zážitek, skvělý odpočinek, nebo romantické chvíle ve dvou. Na hradě Wernberg toto vše můžete skloubit v jedno. A pokud chcete z romantických chvil udělat tu nejromantičtější, můžete si zde užít pohádkovou svatbu.

Foto: Burg Wernberg

Zážitková gastronomie není jen „svíčková se šesti“, ale zejména prožitek, ve kterém se kloubí příjemná atmosféra restaurace, vynikající obsluha, nekompromisní cit pro detaily a zejména samozřejmě láska kuchaře k surovinám, ze kterých je schopen vykouzlit pokrm nadzvedávající vás v euforii ze židle. Na hradě Wernberg se o tento druh zážitků stará pan Thomas Kellermann, šéfkuchař restaurace Kastell, pyšnící se díky jeho působení hned 2 Michelinskými hvězdami. Pan Kellermann je nadšenec, který se vždy snaží o nové a nezvyklé gastronomické kreace. Co by však byl skvělý šéfkuchař bez nadšeného a vzdělaného sommeliéra. Proto se vám bude v krásných klenbovitých prostorech restaurace věnovat i pan Frank Hildebrand, vášnivý milovník a znalec vín.

Foto: Burg Wernberg

Zamilovali jste se?

V dnešní době sice stále více párů volí možnost bydlení tzv. „na hromádce“, ale vyznavači tradičních hodnot berou svatbu nejen jako oficiální stvrzení svazku, nýbrž též jako krásný zážitek stvrzení své oboustranné lásky. Možná je to dnešní uspěchanou dobou, že slečny už netouží tak často po romantickém zážitku v bílých šatech, ale pokud máte jiný názor a chcete si užít opravdu pohádkovou svatbu, v kostele nebo na hradě bude nevěsta zářit jako nejkrásnější princezna. Hrad Wernberg je pro tyto příležitosti jako stvořený – leží v krásné přírodě s výhledem na okolní zelené pahorky. Dokonce zde mohou vyřídit i veškeré předobřadní náležitosti. A svatební hostina? Samozřejmě u pana Kellermanna, který vykouzlí královskou hostinu pro všechny svatebčany.

Foto: Burg Wernberg

Šéfkuchař Thomas Kellermann

Romantické svatby, úžasná kuchyně… Člověk by si jen užíval, ale na druhou stranu – bez práce nejsou koláče, a tak se pojďme podívat, co nabízí hrad Wernberg pro tyto příležitosti.

Foto: Burg Wernberg

V roce 1996 navrhl architekt Bauhausu, Michele de Lucchi „Budovu myšlenek“, Jedná se o 600 m čtverečních určených nejen pro jednání, semináře, ale i pro velké akce. Tato velmi moderní stavba se vyznačuje velkými terasami a zdmi ze skla, které vám skýtají krásný výhled do okolní krajiny. Velkou výhodou je množství denního světla a variabilita. Architekt de Lucchi je znám zejména pro své moderní návrhy, plné denního světla, ale i mistrně osvícené, když na to přijde. Vícenásobné ocenění v soutěži IF Design Awards je toho důkazem.

Máme za sebou jídlo, svatbu i práci, a tak si teď pojďme trochu odpočinout do přírody

Golf je stále ještě mnohými považován za sport elit, drahou kratochvíli těch, o kterých jen čteme ve společenských časopisech. Ale tak tomu již dávno není. Golf se stává celospolečenským fenoménem, který mohou hrát celé rodiny, od malých dětí, přes rodiče až po jejich rodiče. A přesně z toho důvodu existuje v bezprostřední blízkosti hradu Wernberg i golfový klub Schwanhof, který si mohou užít nejen profíci, ale i každý jednotlivý rekreační hráč. Chcete si zahrát v klidu? Dejte děti do akademie a projděte si s partnerem toto krásné hřiště… Ale zejména si užijte svůj pobyt!

Foto: Burg Wernberg

Golfové hřiště Schwanhof

Související témata:

Výběr článků

Načítám