Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do zákulisí Českého rozhlasu nebo fotit ke klášteru

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen hry, zábava a pohádky, ale také soutěžní výzvy zabaví tento týden vás i vaše děti. Zatímco někteří poputují za poznáním nebo odpočinkem, jiní se vydají na souboj o ceny či osobní výletní rekordy. Na pohádky ale jistě také zbyde čas.

Foto: Profimedia.cz

Jestli máte doma kreativní dítko, může si o víkendu zasoutěžit ve focení. Ilustrační foto

Článek
Praha

Otevřené dveře Českého rozhlasu

Den otevřených dveří Českého rozhlasu vás v sobotu provede zákulisím rozhlasu, kde se setkáte s moderátory a dozvíte se řadu zajímavostí. Prohlédnete si studia, uslyšíte fakta o historii a současnosti rozhlasového vysílání. Co vše je na programu, zjistíte zde.

Den pohádek a hudby

Zámecký park v Kunraticích bude v sobotu od 10:00 do 18:00 žít pohádkami, hrami a hudbou. Děti si vyzkoušejí kostýmy, zúčastní se bojovky, vyřádí se ve skákacím hradu a nechají se ozdobit barvami na obličej. Kromě toho zhlédnou hned několik pohádkových představení. Do programu nahlédněte zde.

Kámen v pravěku

S využitím kamene v dobách pravěku se v sobotu od 10:00 do 16:00 seznámí návštěvníci Zámeckého areálu Ctenice. Uvidí, jak se rozdělával oheň i jak se kámen využíval v kuchyni. Výklad doplní ukázky. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Permonické hašteření

Den s permoníky o víkendu stráví návštěvníci Muzea Příbram, v obou dnech mezi 9:00 a 18:00. Zábavu zajistí loutky a další program. Více se dozvíte zde.

Stará řemesla ve skanzenu

Skanzen Vysoký Chlumec vás v sobotu přenese zpátky v čase. Od 9:00 do 17:00 se tam seznámíte s předením ovčí vlny na kolovrátku, nelehkou prací včelaře i drátováním keramiky. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Staročeský řemeslný jarmark

Jarmark na Linecké stezce se bude v sobotu konat v Netolicích na náměstí. Zahájí ho v 9:00 průvod, v 11:00 se můžete těšit na žonglování na štaflích, vystoupí i šermíři, zahraje živá hudba a večer proběhne ohňová show. Kompletní harmonogram akce najdete zde.

Plzeňský kraj

Cyklovýlet Nepomuckem

S většími dětmi můžete v sobotu podniknout cyklistický výlet z Nepomuku přes několik obcí a zpět. Trasu dlouhou 41 kilometrů by podle organizátorů měly zvládnout i větší děti. Více zde.

Dětský fotomaraton

Klášter Plasy vyzývá šikovné děti, aby si přišly zasoutěžit, obešly s fotoaparátem klášter a nafotily dohodnutá témata. Akce začne v 11:00. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Klášterní slavnosti v Ostrově

Klášterní zahradu v ostrově v neděli od 10:00 rozveselí Klášterní slavnosti. Čekají vás sokolnické ukázky, divadlo, tanec, hudba, vlajková show a mnoho dalšího. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Hrobce oslaví 900 let

Hrobce v sobotu oslaví 900 let od první zmínky o této obci. Slavnostní program začne ve 12:30 historickým průvodem. V odpoledních hodinách se děti mohou těšit na soutěže a sladkosti, společně s rodiči pak možná navštíví výstavu v kulturním domě zaměřenou na historii obce. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Na rozhlednu Nisanka

Jarní slavnost na rozhledně Nisanka se uskuteční v sobotu od 10:00. Udělejte si příjemný výlet a vychutnejte si v jeho cíli krásné výhledy. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Pochod Hrádeček

V sobotu od 9:00 do 10:00 začne v areálu Mladé Buky již tradiční pochod kolem Pekelského vrchu. Během výletu i na jeho konci dostanete občerstvení, navíc se můžete projet na bobové dráze. Více zde.

Pardubický kraj

Pohádkové království

Pardubický zámek se v sobotu promění v pohádkovou říši s princeznami, draky, princi a rytíři. Program začne v 10:00, v průběhu dne přinese divadlo, kejklířská vystoupení, projížďky na oslících, žongléry a mnoho dalšího. Vše se dočtete zde.

Vysočina

Křtiny prasátek a veteráni

Pohádková říše Fábula pobaví tento víkend nejen děti, ale i tatínky. Kromě křtin prasátek, které potěší zejména malé návštěvníky, budou v areálu k vidění také historická vozidla. Bližší informace získáte zde.

Dračí létání

Celorepublikový sraz nadšenců do létajících draků proběhne v neděli na letišti v Jihlavě. Více se o této skvělé podívané dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Slavnosti chřestu

Od pátku do neděle se Ivančice promění v království chřestu. Dospělé budou zajímat kuchařské show, děti se pobaví na nádvoří radnice, kde vystoupí v sobotu klaun a v neděli kouzelník. Nebo také v kino Réně, kde se budou promítat filmy. Celý program uvidíte zde.

Olomoucký kraj

Setkání vladařů

Kroměříž o víkendu oslaví 130 let od tamního setkání císaře Františka Josefa I. a cara Alexandra III. V sobotu v 7:40 přijede parním vlakem císař, v 9:30 pak car. Poté projde slavnostní průvod městem a naváže další program. Po celý víkend budete moci navštívit jarmark lidových řemesel na Velkém náměstí. Vše se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Dětský den na hradě

Hrad Buchlov chystá na sobotu speciální program pro dětské návštěvníky. Uskuteční se hry, soutěže, divadlo i hrané prohlídky. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Sportovní sobota

Krnovská padesátka slaví 50. výročí. V rámci této akce si zasportuje celá rodina. Nachystána je dětská trasa, delší i kratší pěší či cyklistické trasy... Vše se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám