Hlavní obsah

Safari v královédvorské zoo otevře v sobotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areál Safari v Zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku, kterým mohou návštěvníci projíždět osobními auty či autobusy, bude pro veřejnost otevřený od poslední dubnové soboty. Chovatelé v těchto dnech stěhují do areálu například velké kopytníky, řekla mluvčí královédvorské zoo Jana Myslivečková.

Foto: Profimedia.cz

V královédvorském safari uvidíte mimo jiné zebry. Ilustrační foto

Článek

„Na trase lidé uvidí mnoho zvířat, například na 150 velkých kopytníků, antilopy, zebry, pakoně a další," vyjmenovala Myslivečková. Při průjezdu areálem mohou lidé vidět v chovném zařízení pro gepardy samici s jejími pěti mláďaty.

Dvorská zoo v těchto dnech vypouští zvířata ze zimovišť také do velkých výběhů, dnes ráno například vypustili chovatelé osly somálské. „Většina zvířat se do areálu Safari či do velkých výběhů vrací opakovaně, takže to znají a po zimě si užívají volnost pohybu a jsou hodně aktivní," řekla Myslivečková.

Zoo také nabízí večerní projížďky areálem safari, které by měly začít v červnu, letošní novinkou bude otevření lvího safari. Myslivečková předpokládá, že by mělo být v provozu před prázdninami. V květnu má zahrada získat další tři lvy. Lví safari nabídne zájemcům možnost projet po zhruba 500 metrů dlouhé silnici výběhem mezi africkými lvy.

Obliba stoupá

Zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem se v posledních letech daří zvyšovat návštěvnost. Loni prošlo zahradou 464 000 lidí, v roce 2013 to bylo 408 000 lidí, rok předtím 370 000 návštěvníků.

Královéhradecký kraj chce v příštích dvou letech investovat do zoo až 60 miliónů korun, v plánu je například návrat hrochů. Zoo ve Dvoře Králové, která byla otevřena v roce 1946 a nyní patří Královéhradeckému kraji, je velmi úspěšná například v chovu žiraf, zeber a nosorožců.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám