Hlavní obsah

Úchvatný novoroční pohled z rozhledny Cibulka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté ze Sokolovska nelenili a hned na Nový rok si dali sraz pod rozhlednou Cibulka nad Olovím, která byla dokončena loni. Chtěli tak založit novou tradici novoročních setkání, jak prozradil jeden z organizátorů akce Ladislav Zoubek z Klubu českých turistů Krušné hory - Sokolov.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Fantastický výhled z rozhledny Cibulka

Článek

„Klub českých turistů spolupracoval v poslední fázi výstavby rozhledny na její propagaci. Rozhledna byla i na trase turistického pochodu Sokolovská padesátka. A když už tu máme takovou krasavici, tak jsme se rozhodli, že tu uděláme novoroční sraz," řekl Zoubek.

Na Šibeniční vrch nad Olovím dorazilo 1. ledna 2015 hned několik desítek lidí, na které tu čekalo občerstvení, pamětní listy či turistické vizitky. Rozhlednu Cibulka, která dostala název podle tvaru vyhlídkové plošiny, postavilo loni město za 5,3 miliónu korun s pomocí dotace od Místní akční skupiny Sokolovsko, která poskytla 3,6 miliónu korun.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Výlet na rozhlednu podnikly na Nový rok desítky turistů.

Nápad vznikl před několika lety mezi místními nadšenci. Chtěli na Šibeniční vrch vrátit rozhlednu, která tam ještě před druhou světovou válkou stála. Kromě vycházky prvního dne nového roku má setkání turistů u rozhledny i charitativní část.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Název dostala rozhledna podle svého tvaru.

Klub obnovil sbírku Novoroční čtyřlístek, která je určena pro zdravotně postižené, a mimo jiné se z výtěžku budují turistické trasy pro vozíčkáře. „Výhledově by jedna taková měla vzniknout i v Karlovarském kraji,” dodal Zoubek.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám