Hlavní obsah

Na Kvildu a na Zadov mohli o víkendu poprvé vyrazit lyžaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Desítky lyžařů se vydaly o víkendu do zasněžených jihočeských areálů. Provoz zahájily sjezdovky na Kvildě a na Zadově. Střediska očekávají větší nápor s příchodem vánočních prázdnin. Na sjezdovkách zatím leží z větší části technický sníh.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Na šumavské Kvildě na Prachaticku si mohli o víkendu první lyžaři zkusit sjezdovky díky umělému zasněžování.

Článek

„Zhruba 15 až 20 centimetrů nám nasněžilo. Ale vrstvu ještě doplňujeme umělým sněhem," řekl Richard Jirouš ze Skiareálu Kvilda na Prachaticku. Dodal, že v sobotu dorazila na sjezdovku zhruba stovka lyžařů.

V neděli byl zájem vzhledem k horšímu počasí nižší. První kilometry mohli také urazit o víkendu běžkaři. Upravený je například pětikilometrový úsek mezi Kvildou a Horskou Kvildou.

„Ale na protahování většího množství stop by bylo třeba více sněhu. Snad nějaký v nejbližší době ještě připadne," dodal Jirouš.

Od soboty také mohli lidé vyrazit na lyže do areálu na Zadově na Prachaticku. V provozu je už lanovka na sjezdovce Kobyla. Upravená je také stopa pro běžkaře na trati mezi Zadovem a Pláněmi, churáňovský okruh a závodní tratě v délce pěti kilometrů na stadiónu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám