Hlavní obsah

Rozkokrhaní kohouti ničí chorvatské turistické středisko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhřeb

Příliš hlučně a neustále kokrhající kohouti vyhánějí turisty z poklidného chorvatského turistického střediska Stomorska na ostrově Šolta. Napsal to místní deník Jutarnji list, který se odvolává na jednu z cestovních kanceláří. Ta tvrdí, že kohouti kokrhají nejen ráno, ale i celou noc a celý den.

Foto: Profimedia.cz

Lidé na ostrově Šolta nevědí co dělat. Před kokrháním je okenice neuchrání.

Článek

"Lidé se nemohou celou noc vyspat. A to si sem přijeli odpočinout," postěžoval si zástupce cestovní kanceláře Marino Jakovčević Martinov. Viníkem je podle něj asi desítka kohoutů, které u domku nedaleko dvou malých hotelů chovají dvě sestry, jimž je oběma přes 80 let.

"Z dvanácti rezervací v jednom z hotýlků turisté jedenáct zrušili a odjeli z ostrova. Jen jedna rodina souhlasila s alternativním ubytováním - daleko od kohoutů," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Malebný ostrov Šolta

Sestry už za kokrhající kohouty dostaly několikrát pokutu, ale zbavit se jich nehodlají. Podle jejich názoru jim sousedé kohouty jednoduše závidějí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám