Hlavní obsah

Snímky opuštěného blázince nahánějí husí kůži

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý americký fotograf se vydává do míst, kam by se mnoho lidí bálo nahlédnout, byť jen ode dveří. Jeho však opuštěné zdevastované budovy fascinují a přitahují jako silný magnet. I navzdory smutné minulosti.

Foto: Johnny Joo, Profimedia.cz

Fotografie někdejšího blázince připomínají kulisy hororu.

Článek

Kromě dalších temných míst v USA navštívil čtyřiadvacetiletý fotograf Johnny Joo, pocházející z města Mentor ve státu Ohio, přes 20 let prázdný blázinec. Azylový komplex Forest Haven pro mentálně postižené v Laurelu v Marylandu fungoval od roku 1925 do roku 1991.

Foto: Johnny Joo, Profimedia.cz

Časem a nezvanými hosty poničený interiér bývalého zdravotnického zařízení Forest Haven.

Posledních 15 pacientů, kteří v budovách Forest Haven žili, bylo před uzavřením zařízení přestěhováno jinam — do modernějšího prostředí. Od té doby prostory plné nábytku i lékařského zařízení chátrají.

BEZ KOMENTÁŘE: Opuštěný blázinec Forest Haven nezapře svou minulost

Ve ztichlých 22 budovách se vyřádili kreativní sprejeři i čas. Vybavení se rozpadá, kovové schodiště zrezlo... Prostor dávno ztratil svou původní podobu. Dnes si lze jen domýšlet příběhy, které se tu před lety odehrávaly.

Foto: Johnny Joo, Profimedia.cz

Interiér jako by mlčky vyprávěl o tragických osudech svých dřívějších obyvatel.

Obdobně jako zmapoval tvář budov Forest Haven v Marylandu, Joo působivě nafotil například také chátrající tovární prostory v Clevelandu či pustoprázdné nákupní centrum Randall Park Mall, taktéž v Ohiu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám