Hlavní obsah

Mnichov se svléká. Schválil hned šest nudistických zón

Novinky, fis

Němci jsou svou láskou k nudismu celkem proslavení. Svlékání se rozhodně nebojí. Nyní mají příznivci nahoty k dispozici šest oficiálních městských zón, a to přímo v bavorském Mnichově. Některé jsou dokonce velmi blízko centra.

BEZ KOMENTÁŘE: Jedna z mnichovských nudistických pláží se nachází na ostrůvku u řeky Isar

 
Článek

Nudismus má v sousedním Německu poměrně dlouhou tradici. První oficiální nudistická pláž vznikla už v roce 1920 na ostrově Sylt. V Mnichově se naháči od 60. let minulého století scházeli v parku Englischer Garten. Jeho severní část patří mezi známé nudistické oblasti města, a to přestože se nachází jen asi 10 minut chůze od centra.

Server naturisttravel.net, zaměřený na atraktivní místa pro nudisty, doporučuje park jako jedno z míst, které by turisté naklonění tomuto druhu odpočinku neměli v Mnichově minout. Vyznavači opalování bez jediného svršku tvrdí, že tímto způsobem vystupují ze své všední masky a obracejí se blíže k přírodě. Jde prý o intenzivnější způsob relaxace, než kdyby museli zůstat oblečení.

Pro nudisty byl v Mnichově oficiálně vyhrazen prostor na ostrůvku na jižní straně jezera Feldmochinger, na pláži Flaucher jižně u města, pak také v oblasti mostu Brudermühlbrücke, na Mittlere Isar Straße, Schwabinger Bucht a u říčky Eisbach. Na těchto místech se vesměs nudisté scházejí už celé roky.

Anketa

Navštěvovali byste ve městě, kde bydlíte, nudistické zóny?
Ano
65,7 %
Ne
15,4 %
Nudismus mě láká jen na dovolené v zahraničí.
3,9 %
Nudismus mi nic neříká.
15 %
Celkem hlasovalo 2200 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám