Hlavní obsah

Aerolinky čelí ostré kritice kvůli provokativním uniformám letušek

Novinky, fis

Japonské aerolinky Skymark rozpoutaly vlnu kritiky kvůli odvážným uniformám, které nosí jejich letušky. Podle místních úřadů jsou příliš krátké a kromě jiného ztěžují palubní posádce práci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonské aerolinky oblékly letušky do příliš odvážných uniforemVideo: Reuters

 
Článek

Příliš krátké modré stejnokroje, které japonská letecká společnost Skymark předvedla poslední únorový den v Toulouse ve Francii, na sebe strhly až nepříjemně velkou míru pozornosti. Zvláště pak v domovském Japonsku, kde se kolem nich rozhýbal nejen mediální kolotoč, se jimi dokonce zabývají úřady.

Zkoumají, zda aerolinky zavedením těchto uniforem neporušily předpisy týkající se sexuálního harašení na pracovišti. Kritici těchto uniforem tvrdí, že společnost zachází s letuškami jako s produktem, který má skrze provokativní uniformy zaujmout a přilákat zákazníky.

Dalším argumentem hovořícím v neprospěch odvážných uniforem je fakt, že letuškám mohou komplikovat práci. Ať už se pro něco shýbají, nebo naopak natahují, musejí si pečlivě hlídat, aby neodkryly příliš mnoho.

Jednoduché modré šatičky sahající členkám palubní posádky 15 až 20 centimetrů nad kolena by na konci půlroční propagační kampaně měla nahradit trička s krátkým rukávem a kalhoty. Agentuře Reuters to řekli zástupci aerolinek Skymark.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám