Hlavní obsah

Čínská horská dráha Dinoconda 4D je jen pro otrlé jedince

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už vás nudí klasické horské dráhy? V čínském městě Čchang-čou otevřeli horskou dráhu 4D s názvem Dinoconda, která budí respekt i u nejotrlejších jedinců. Buďte si jistí, že na takové dráze budete ječet jako o život, a pokud ne, tak se určitě dostanete do fáze modlení o přežití.

BEZ KOMENTÁŘE: Horská dráha 4D jen pro ty nejotrlejší

 
Článek

Jde o nejnovější atrakci zábavního parku v Global Dinosaur Town, které leží 200 kilometrů od Šanghaje. Letovisko připomíná Jurský park, turisté tu najdou také horký pramen, pětihvězdičkový hotel a golfové hřiště.

Dinoconda se chlubí délkou 1058 metrů, v nejvyšším místě měří 79 metrů. Navíc si představte rychlost 126 km/h, kterou nabírá při jízdě z kopce, některé zákruty mají neuvěřitelné úhly. Za dvě minuty si zájemci mohou vyzkoušet jednu z nejrychlejších a nejděsivějších horských drah vůbec.

Efekt 4D vzniká tím, že se cestující během jízdy otočí několikrát vzhůru nohama. Děsivé záběry ukazují, že se mohou sedačky otáčet všemi možnými směry (ve dvou rotacích), nezávisle na pohybu vozíku, uvedl server News.com. Nejextrémnější pohyb zažívají jezdci ve "vražedné" smyčce, ve které udělají nečekaný kotrmelec.

Nemohli dát kameru na první sedadlo

Celou jízdu zaznamenala kamera připoutaná na zadní sedadlo. Podle pracovníků nebylo možné dát ji na první sedadlo, protože se otáčí příliš často a příliš rychle. Dinoconda v čínském jazyce znamená "drak křižující hory", vysvětlil server CNNgo.com.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám