Hlavní obsah

Martina Sáblíková otevřela nový úsek cyklostezky na Lipně

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympijská vítězka Martina Sáblíková s trenérem Petrem Novákem věnovala sobotní odpoledne z volného dne uprostřed hlavní přípravy na hlavní sezónu dětem v Lipně nad Vltavou. Přijala pozvání ředitelky Jihočeské centrály cestovního ruchu a zároveň otevřela i nový úsek cyklostezky u Maríny Lipno.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Martina Sáblíková si vyzkoušela na Lipně i cyklostezku.

Článek

„Myslím, že tahle cyklostezka je dobrá a že bych na ní zvládla i trénink. Ten úsek, který jsem absolvovala měl poměrně kvalitní povrch, trochu do kopce i z kopce, myslím, že by to bylo v pohodě,“ vysekla po své jízdě poklonu cyklostezce, která z Lipna do Frymburku měří 13 kilometrů Sáblíková.

Už předtím než se vydala na svých inline bruslích na novou trať, dekorovala vítěze dětských kategorií dopoledních závodů a absolvovala i autogramiádu. Byla v obležení dětí i rodičů a zvládala toho opravdu hodně. „Martina je neuvěřitelná, až vyrostu chci být jako ona,“ potvrdil s medailí na krku touhu většiny dětí pětiletý Jakub. Sáblíková si jako vždy počínala velmi vstřícně a na konci autogramiády nebylo v areálu u Lipna dítě bez jejího podpisu nebo medaile.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Martina Sáblíková rozdávala na Lipně dětem medaile.

„Je skvělé, že děti sportují a musím ocenit i celý lipenský areál. Je to tu ideální pro rodiny a kdo přijede na týden nebo dva, může vyzkoušet celou řadu sportů,“ upozornila Sáblíková. Inline bruslení považuje i za skvělou přípravu k přechodu k rychlobruslení. „Je skvělé, když to děti chytne jako jsme to viděli tady,“ podotkla Sáblíková.

V plném nasazení

Přijela z Itálie, kde se právě připravuje na hlaví sezónu, pouze na jeden den. „Trénuji tam už asi měsíc a pochopitelně každý den je vzácný. Už v neděli se vracím a jdu zase do plného tréninku,“ konstatovala rychlobruslařka. I přestože je ověnčená dvěmi zlatými a jednou bronzovou olympijskou medailí, motivace do dalších úspěchů jí prý rozhodně neschází. Čeká jí mistrovství světa i světový pohár. „Pořád chci vyhrávat, ale uvidíme jak to půjde. Ty holky jsou hodně dobré,“ ví dobře Sáblíková.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Martina Sáblíková rozdávala na Lipně dětem medaile.

Pro všechny bruslaře u Lipna byl její příjezd svátkem. „Každý kdo jezdí na inlinech si tento den parádně užil a setkání s Martinou byl pro všechny velký zážitek,“ uvedl šéf marketingu společnosti Lipno Servis Martin Řezáč.

Reklama

Výběr článků

Načítám