Hlavní obsah

Slovensko bude lákat turisty na zábavní parky

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
BRATISLAVA

Slovensko chce v budoucnu lákat turisty na zábavní parky ve stylu Disneylandu. Podle slovenských médií mají vyrůst v různých částech země zábavní parky za několik miliard korun.

Článek

Jeden z největších by měl být zábavní park v Bojnicích. Do tří let by tady měl vyrůst areál za šest miliard slovenských korun. Mají zde vyrůst různé atrakce, kavárny a kino. Součástí areálu má být také Země Legend. Budou zde atrakce vázané k legendám horné Nitry, Slovenska, ale také střední Evropy.

"Projekt je velkou příležitostí pro další rozvoj našeho města," říká primátor Bojnic František Tám. V areálu vznikne asi tisíc nových pracovních míst pro obyvatele z okolí.

Zábavní parky: Jánošík, Sisi a Báthoryčka

Na východě Slovenska u města Humenné má do roka vyrůst první část obřího zábavního parku Ptačí údolí - Bird Valley. Areál za čtyři miliardy slovenských korun má vyrůst na 450 hektarech. Hlavní atrakcí budou tři zábavní parky na různá témata čerpající ze slovenské historie.

Budou pojmenovaná Jánošík, Sisi a Báthoryčka. V areálu nebudou chybět ani sportoviště včetně golfového hřiště, jezdecký klub a malá ZOO. Ve volné přírodě mají létat dravci. Ubytování bude možné v luxusních vilách i v chatkách a kempu. Zábavní park má lákat také turisty z Polska a Maďarska. Park postaví holandská společnost Darc Leisure podle přes padesát let starého parku v holandském Eftelingu.

Další zábavní parky mají vyrůst v okolí Bratislavy, na Liptově a u Košic. Ze Slovenska tak může být za pár let kolotočová velmoc. Odborníci očekávají, že tento druh zábavy může přilákat další turisty. Zároveň však přiznávají, že Slovensko nemá v tomto druhu zábavy tradici, když před rozpadem Československa provozovali kolotoče většinou Češi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám