Hlavní obsah

Stojánky na velikonoční vajíčka připomínají vojáky nebo komiksové postavičky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I nenamalovaná a neozdobená vajíčka mohou o Velikonocích vypadat na slavnostním stole efektně a mohou motivovat děti k jídlu. Stačí je umístit na nápadité stojánky. Ty vznikají v různých provedeních a mohou připomínat kosmonauty, komiksové postavičky nebo vojáky.

Foto: RED5

Vajíčko připomínající tankistu zůstane díky helmě déle teplé.

Článek

Pokud chcete vzbudit u hostů chuť k jídlu, vyplatí se volit doplňky v červené barvě. Stojánky na vajíčka tak mohou mít třeba podobu oblíbených britských stráží s mohutnými čepicemi. Siluety vojáků k vajíčkům pak vytvoříte za pomoci speciálního vykrajovátka na tousty.

Foto: Prezzybox.com, Red Candy

Vajíčko může připomínat i vojáka nebo Číňana a pobavit tak i děti.

Fandové fastfoodů ocení stojánky na vajíčka ve tvaru hlavy Homera Simpsona. K snídani pak můžete podávat i americké koblížky donuty, které měla tato postavička v seriálu hodně v oblibě a snídaňové menu v seriálovém duchu tak dovedete jistě k dokonalosti.

Foto: RED5

Licencovaný stojánek na vajíčko připomene oblíbenou komuksovou figurku Homera Simpsona.

Ti, kdo chtějí udržet vajíčka déle teplá, mohou zvolit stojánky s krytem. Některé stojánky mají navíc i lžičku. Hravým příkladem takového řešení je třeba varianta připomínající kosmonauta.

Foto: Drinkstuff

Moderní stojánek udělá z vajíčka robota s názvem OXO.

Děti zaujme i různobarevný stojánek na vajíčko se lžičkou a solničkou v čepici, který mohou používat jako klasickou hračku. Navrhl ho designér Stefan Givannoni z termoplastické pryskyřice.

Foto: Alessi

Stojínek na vajíčka Cico připomíná oblíbenou postavičku Igráčka.

Do minimalistických interiérů v městském nebo skandinávském stylu se vyplatí volit jednoduší design a vyhnout se plastovým materiálům a křiklavým barvám. I zde se ale kreativita vyplácí, jen by měla být umírněnější. Efektně bude vypadat třeba stojánek ve tvaru zvířecí nohy.

Foto: Bohero

Efektní stojan na vajíčka má tvar drůbeží nohy a je kombinací matného a lesklého porcelánu.

Velikonoční vajíčka do takových stojánků jsou sama o sobě dost výrazným prvkem a je lepší zdobit je jen decentně a pouze jednou barvou. Ideální je zvolit přírodní barviva - slupky ze žluté nebo červené cibule, řepu, borůvky nebo kurkumu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám