Hlavní obsah

Ford nabídne pět Focusů RS odkazujících na slavný závod Le Mans

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzské zastoupení Fordu vytvořilo pět vozů Focus RS ve speciálních barevných kombinacích. Ty vzdávají hold závodním automobilům Ford, které se zapsaly do historie slavného vytrvalostního závodu 24 hodin Le Mans.

Článek

Někdy stačí málo – upravit barvu exteriéru a daný automobil prokoukne k nepoznání. U Fordu Focus RS se to povedlo výborně. Každý z pěti vozů Focus RS Le Mans Classic je vyveden ve stejném barevném provedení a má i stejné startovní číslo jako jeho historický předobraz.

Černá se stříbrnými pruhy odkazuje na Ford Mk II, který závod vyhrál v roce 1966. Červená s bílými pruhy je vzpomínkou na vítězný Mk IV z roku 1967. Bílá s tenkým modrým pruhem uprostřed, lemovaným červeným okrajem je poctou Fordu Mk IIB. Modrooranžová odkazuje na vozy GT40, jež vládly Le Mans v letech 1968 a 1969. Modrobílá: představuje Capri RS 2600, nasazený ve třídě Touring v ročníku 1972.

Všech pět speciálů Focus RS má také upravený interiér. Přední i zadní sedadla Recaro jsou čalouněna kombinací kůže a prošívané Alcantary, přičemž barva švů ladí s vnějším vzhledem karoserie. Manžeta řadicí páky, rukojeť parkovací brzdy i středová loketní opěrka jsou potaženy kůží. Nechybí ani plaketa s pořadovým číslem na palubní desce.

Tyto vozy bude možné spatřit v akci na Le Mans Classic 2010, kde zajedou úvodní kola  v každém z několika závodů zaměřených na automobily z určité éry. Po ukončení letošního ročníku Le Mans Classic bude těchto pět speciálních vozů Focus RS Le Mans Classic na prodej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám