Hlavní obsah

Základní verze nového superbu podražila, má však výkonnější motor

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Škoda na ženevském autosalonu odtajnila základní cenu třetí generace modelu Superb (B8). Za vlajkovou loď české automobilky dáte bez stokoruny rovných 600 tisíc korun. To je více než dosud, dostanete ale výkonnější motor a bohatší výbavu než u superbu s interním kódem B6.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb během světové výstavní premiéry na autosalonu v Ženevě.

Článek

S motorem 1,4 TSI o výkonu 110 kW přijde nový superb na 599 900 korun. Dosluhující generace stojí 552 900 (o 47 tisíc méně), zákazník ale dostane slabší motor – také čtrnáctistovku, ovšem o menším výkonu – 92 kW.

Všechny superby nové generace, včetně výbavového stupně Active, disponují standardně povinným elektronickým stabilizačním systémem ESC (včetně multikolizní brzdy), dále nechybí elektronická uzávěrka diferenciálu XDS+, airbag řidiče a spolujezdce, hlavové airbagy, kolenní airbag řidiče, boční airbagy vpředu a signalizace nezapnutých bezpečnostních pásů s předepínači a omezovači tahu i na zadních sedadlech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Superb (2015)

Bezpečnostní výbavu vozu navíc rozšiřuje tzv. Front Assistant včetně funkce nouzové brzdy City a elektronické kontroly tlaku vzduchu v pneumatikách. Poprvé použitou novinkou ve vozech Škoda je elektronická parkovací brzda.

Komfortní výbava zahrnuje autorádio Swing s pětipalcovým barevným displejem, osmi reproduktory, slotem na SD kartu a možností připojit USB nosič. Nechybí informační displej Maxi DOT nebo signalizace vzdálenosti při parkování vzadu. Pohodlí zvyšuje dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací. Superb 1,4 TSI/110 kW Active je standardně vybaven šestnáctipalcovými koly Orion z lehké slitiny.

Passat dražší o 93 tisíc

Důležité je uvést, že základní výbava Active přišla o některé prvky výbavy: jde o osvětlení prostoru pro nohy vepředu, tzv. síťový program a zadní středovou opěru s otvorem pro dlouhé předměty.

Dodejme, že VW Passat se stejným motorem stojí výrazně více než superb – 692 900 korun, tj. o 93 tisíc více. V tuto chvíli nelze říci, jak moc se obě verze budou lišit základní výbavou.

„Kompletní ceník stejně jako popis mimořádných výbav zveřejníme 10. března, v danou chvíli začnou také obchodníci v ČR přijímat první objednávky. Funkční konfigurátor modelu bude k dispozici v průběhu dubna,” uvedl Vítězslav Pelc z tiskového oddělení automobilky Škoda.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb v nové barvě

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb během světové výstavní premiéry na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám