Hlavní obsah

Tesla začala vyrábět Model 3, přijde na 800 tisíc korun

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Tesla rozjela sériovou výrobu svého nového elektromobilu nazvaného jednoduše Model 3. Ten je s cenou 35 tisíc dolarů (cca 800 tisíc korun) nejdostupnějším modelem tohoto výrobce. Čekací doba na nyní objednaný vůz přesahuje jeden rok.

Foto: Tesla

Tesla Model 3 (první vyrobený kus)

Článek

Tesla začala na svůj Model 3 přijímat objednávky již v dubnu loňského roku, tehdy firma zaznamenala za 36 hodin 253 tisíc objednávek. Začátek sériové výroby byl naplánován na pátek 7. července letošního roku, nakonec se o dva dny zpozdil.

Tesla zatím neuvedla kompletní technické parametry, víme pouze dojezd na jedno nabití (350 km) a zrychlení 0-96 km/h za šest sekund.

Automobil je pětimístný, má podporu pro částečné autonomní řízení a firma očekává pětihvězdičkové hodnocení v nárazových testech.

Tesla chce vyrábět měsíčně 20 tisíc kusů Modelu 3. I tak jsou čekací lhůty značné. Pokud si vůz objednáte nyní, budete čekat nejméně do poloviny příštího roku.

S cenou v přepočtu kolem 800 tisíc korun jde o nejlevnější model této americké automobilky, větší Model S přijde na dvojnásobek. V Česku Tesla oficiální zastoupení nemá, nejbližší autosalon je ve Vídni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám