Hlavní obsah

Lucemburská policie koupila dvě tesly. V malé zemi není dojezd problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci plánu nahradit 10 procent státních aut elektromobily dostala lucemburská dopravní policie dvě nové Tesly Model S. Policisté prý při patrolách denně najedou asi 200 km, takže zhruba čtyřsetkilometrový dojezd vozů má bohatě stačit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lucemburská policie má dvě nové teslyVideo: Reuters

 
Článek

S elektromobily se pojí jeden fakt víc než jiné – když dojde baterie, dobít ji trvá velmi dlouho oproti dotankování benzínu. A také si elektřinu nemůžete vzít s sebou do kanystru. Lucemburská policie přesto ve své flotile přivítala dva vozy značky Tesla.

„Dojezd je více než 400 kilometrů, což je na roveň některým benzínovým autům. Když vezmete v potaz, že naše hlídková vozidla najedou každý den zhruba 200 kilometrů, kapacita baterie nebude problém,“ říká Laurent Letz, zástupce velitele lucemburské dopravní policie.

Podle lucemburské ministryně životního prostředí Carole Dieschbourgové je nutné ukázat vůdčí roli a mít strategii ke splnění emisních cílů stanovených pařížskou klimatickou dohodou.

Foto: Tesla

Tesla Model S

Lucemburská vláda vloni představila plán na nahrazení deseti procent flotily vládních aut elektromobily či hybridy. Dvě nové tesly ve vozovém parku dopravní policie jsou jeho součástí.

Reklama

Výběr článků

Načítám