Hlavní obsah

Audi začalo odhalovat své největší SUV, novou Q8

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Audi Q8 se toho ví už dost. Fotografové jej už vyfotili 100+1 na silnicích i na okruhu. Zatím sice jen s kamufláží, ale to, co ukazuje další skica, už z nich víme bezpečně. Audi Q8 bude velké hranaté SUV kupé.

Foto: Audi

Audi Q8

Článek

Audi bude mít hned dva vrcholné modely. Vedle A8 to bude Q8. Velké SUV bude něco jako Lamborghini Urus v trikotu Audi. Komu se to zdá přehnané, tak by měl vědět, že pod kapotou se objeví i vidlicový osmiválec s přeplňováním, který dnes samozřejmě můžeme najít právě u italského vozu. [celá zpráva]

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus

Ale samozřejmě to nebude jediný motor. Ten bude nabízen až s nejsilnější verzí RS, která už je nepřímo potvrzena. Zájemci o nový vůz budou mít možnost vybírat z nabídky čtyřválcových i šestiválcových motorů, jednou z možností by měl být i plug-in hybrid s kapacitou akumulátorů 17,9 kWh. Na plné nabití by i tak velký a těžký vůz měl ujet až 60 kilometrů bez nastartování spalovacího agregátu.

Auto na podvozku typu MLB EVO se představí 21. května v Číně. Kde jinde. Vždyť Čína by měla být největším odbytištěm. První novinářské jízdy se uskuteční vzápětí v dalekém Chile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám