Hlavní obsah

Korejská octavia odtajnila ceník, po týdnu Hyundai i30 Fastback zdraží

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení korejské automobilky Hyundai zveřejnilo ceník nového modelu i30 Fastback. Ten se vyrábí v Nošovicích na severu Česka, Hyundai by s tímto modelem rád zaútočil na octavii, nejprodávanější model mladoboleslavské automobilky. Ta jej v interních dokumentech srovnává s rapidem.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 Fastback

Článek

Hyundai i30 v karosářském provedení fastback se bude vyrábět ve dvou variantách, a to výhradně s benzínovým agregátem. Buď s tříválcovým motorem 1,0 T-GDI (88 kW/120 k), nebo s přeplňovaným čtyřválcem 1,4 T-GDI (103 kW/140 k).

Karoserie proti hatchbacku na délku narostla o nemalých 115 milimetrů, takže celkem má 4340 mm. Pro srovnání – Škoda Octavia má na délku 4670 mm. Korejský soupeř je tak menší než octavia a zároveň větší než rapid. Není divu, že Hyundai svůj nový model porovnává s octavií (protože pak vyjde levněji), Škoda jej v interních dokumentech srovnává s rapidem.

V akci do konce listopadu se nový Hyundai i30 Fastback nabízí za 380 tisíc korun, klasický ceník pak odhaluje, že se slabším motorem bude tento model k mání za 440 tisíc, se čtrnáctistovkou – dodávanou výhradně ve vyšším výbavovém stupni Style – pak za 530 000 korun. Škoda Rapid stojí v Česku od 308 tisíc, nejlevnější octavia vyjde na 418 tisíc korun.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia facelift 2017

Foto: Hyundai

Hyundai i30 fastback

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám