Hlavní obsah

Shelby Mustang GT500CR: 814 koní moderního střihu

Tohle auto nevídáme v Evropě moc často. Klasický muscle car 1967 Ford Shelby GT500 navíc v ukázkovém posílení a v úpravě pro modernější vzhled. To všechno v podání Classic Recreations jako Shelby Mustang GT500CR.

Foto: Classic Recreations

Shelby Mustang GT500CR Classic Recreations

Článek

Oklahomská Classic Recreations je v USA hodně známá firma, která se zabývá především těmi staršími vozy s pádícím mustangem na chladiči. A jim pak dává do těla komponenty, jako jsou kompresory, turbodmychadla, vačky, ale troufnou si i na kompletní výměny pohyblivých částí agregátů – od vaček až po klikovky…

Tohle shelby má pod přední kapotou tradiční vidlicový osmiválec o objemu sedm litrů. To je perfektní základ pro stádečko koní, čítající 814 hlav (598 kW). Schválně, jestli z fotografie poznáte, čím je výkon nahnaný nahoru. Poradíme – hledejte vzduchový filtr.

Foto: Classic Recreations

Shelby Mustang GT500CR Classic Recreations

Foto: Classic Recreations

Shelby Mustang GT500CR Classic Recreations

I podvozek se dočkal změn. Pružení je od Detroit Speed a použity jsou tlumiče od JRi Shocks. Kotoučové brzdy zase nesou značku Wilwood a na kolech jsou nasazeny sportovní pneumatiky BF Goodrich o rozměrech 275/35 R18 a 335/30 R18.

Změny samozřejmě najdete i na karoserii, ale to je už jen takový elegantní doplněk k tomu ohromujícímu srdci. A cena? V přepočtu 5,25 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám