Hlavní obsah

Datsun Redi-Go může být nejlevnějším autem světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2014 představil znovuzrozený Datsun koncept Redi-Go. Dva roky poté je tu jeho sériová verze. Má mít mnoho předností. Tou nejvýraznější je cena – v přepočtu asi 90 000 Kč. Novinka se však bude orientovat jen na indický trh.

Foto: Datsun

Datsun Redi-Go

Článek

S miniaturními a velmi levnými vozy pro indický trh se roztrhl pytel. Nejen Tata, ale už i Renault, Suzuki, Hyundai nebo právě Datsun sem umísťují miniaturní autíčka, která v základních výbavách útočí na tu nejnižší hranici cen požadovaných za nové auto.

Foto: Datsun

Datsun Redi-Go

Foto: Datsun

Datsun Redi-Go

Datsun Redi-Go je dlouhý pouhých 3430 mm, což je o 249 mm méně než u Renaultu Kwid. Ovšem díky své výšce 1540 mm, sedí lidé dost vzpřímeně, takže má pro ně i tak dost místa. Rozvor je navíc opravdu úctyhodný – 2430 mm.

Zajímavé je, že podvozek patří do rodiny CMF-A, tedy „Common Module Family“, kterým disponuje i jeho nejvážnější konkurent – Renault Kwid. Datsun nabídne pod kapotou tříválec o objemu 0,8 litru o výkonu 40 kW (52 koní) a točivém momentu 75 Nm. Spojen bude s pětistupňovou manuální převodovkou. V pozdější době se objeví i diesel a robotizovaná převodovka.

Foto: Datsun

Datsun Redi-Go

Datsun plánuje, že Redi-Go, i když je až třetí představený model v řadě, bude ten nejdůležitější. Pomoct mu má cena, která by měla být nižší, než má konkurent Renault Kwid. Odhaduje se, že bude v přepočtu kolem 90 000 korun. Vzhledem k tomu, že dosud nejlevnější vůz Tata Nano zdražil, bude Datsun pravděpodobně nejlevnější auto světa. Ale počkejme na 1. června, kdy půjde Redi-Go do prodeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám